Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Manchester United – West Bromwich Albion

Imorgon kväll gästar W.B.A Old Trafford för spel i den fjärde omgången av ligacupen. Enligt Sir Alex bör ligacupen få en högre status bland topplagen i Premier League samtidigt som flera yngre förmågor på något sätt kommer att få speltid.

Årets upplaga av Carling Cup, den engelska ligacupen, verkar vara mer tagen på allvar än någonsin. I alla fall om man ska tolka Sir Alex åsikter om matchen. Han uttalade sig om att Carling Cup förtjänar ett seriösare engagenmang från de största lagen. Kanske var det helt och hållet så han tyckte. Men om man tänker i längre banor kan man snabbt förstå att Sir Alex mer än gärna behöver en titel. United vann ingenting under den förra säsongen och det lever sig säkerligen kvar i hans tankar. United måste verkligen vinna en titel under året. Vare sig den heter Carling Cup eller Champions League.

Det ska dock sägas att det bästa laget inte kommer att matchas imorgon, flera yngre förmågor kommer att visa upp sig och de spelare som behöver vila kommer att stå över. Men det spelar nog ingen större roll att ett par spelare vilar, United är i vilket fall som helst tvunget att, om inte göra en 100%-ig insasts, i alla fall vinna!

De yngre spelarna gjorde en vädligt bra match i den förra omgången av cupen, 4-1 mot Barnet den gången. Denna gång ställs de mot betydligt tuffare motstånd. Men allt annat än en seger vore ett stort misslyckande.

I helgens ligamatch spelade United bländande fotboll och det var rent propagandaspel i 90 minuter. Självförtroendet bör nu vara ordentligt på uppgång och det fina, fartfyllda passningspelet är väl behövligt och det är precis så United ska spela. Till det negativa, försvarspelet måste bygga upp en bättre kommunikation och dem individuella misstagen måste försvinna, genast. Den ineffektivitet som präglade matchen måste också förbättras, man får inte missa så många chanser. Då spelar det ingen roll att anfallarna heter Ruud van Nistelrooy eller Wayne Rooney, det kommer aldrig hålla i längden.

West Bromwich då, Jo ett lag som ser ut att få det svårt att hänga kvar i Premier League. Där ligger man för tillfället på en 17:e plats och det kan man inte vara nöjda med, även om spelartruppen inte är fylld av stjärnor precis. Varningens finger dock för Nwankwo Kanu som kan blixtra till och likaså Nathan Ellington. Ellington har framtiden för sig och har gjort tre mål på dem senaste två matcherna. Ett av dem kom under matchen mot Middlesbrough i helgen, en match som slutade 2-2.

Trolig laguppställning (4-4-2):
Howard
Neville, Pique, Brown, Bardsley
Park, Scholes, Jones, Richardson
Rossi, Saha

Laget är ännu inte helt faställt, men enligt Fergie är det helt klart att Howard, Neville, Park och Saha spelar.

Imorgon 21.00 blåses matchen igång på Theatre of Dreams.
Då går vi för seger och avancemang grabbar.

Glory, Glory Man United!


Av: Jimmy [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]