Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför Manchester United – Everton

Efter förlusten och uttåget ur Champions League ser det mörkt ut i United-lägret. Matchen mot formstarka Everton, på Old Trafford, blir därför väldigt intressant. Seger är som vanligt ett måste för att hänga på Chelsea i toppen. Något annat finns egentligen inte!

På söndag eftermiddag gästar Everton Old Trafford. Ett sargat United måste nu producera och bevisa att man är att räkna med. Efter uttåget ur Champions League finns nu inget annat än att satsa på en makalös jakt på Chelsea. Att gå förbi känns oerhört svårt, men som vanligt när det gäller United så finns ändå hoppet där. Precis som mot Benfica. Jag trodde, precis som många andra, att det skulle ordna upp sig vare sig det återstod 58 eller 2 minuter.

Nu börjar klockan ticka alltför snabbt för Uniteds del. Snart är den uppe på 90 minuter och då finns verkligen ingen chans att ta in Chelseas enorma försprång. Men nu har domaren precis blåst för första halvleks slut. Så kan man se på saken. Och ja, det är långt kvar och chansen lever. Hoppet lever. Men det kanske viktigaste med matchen är att kunna hämta sig och spela den bländande fotboll vi spelat de senaste matcherna. Gör vi det är jag övertygad om att Everton går på knäna och inte orkar att matcha Man U:s finlir.

Paul Scholes är i gammal god form och har nu gjort mål två matcher i rad. Vädligt, väldigt viktigt att vår spelmotor presterar. Och det är mycket tack vare just det som det för tillfället väl fungerande kortpassningspelet styr United.

Tyvärr är det fortfarande problem med kommunikationen i försvarspelet. Där måste vi vara säkrare, att hålla markeringen borde inte vara något problem för världsjärnor som Rio Ferdninand och Gary Neville (syftar på Benficas 1-1 mål).

Everton har gått tungt i år, minst sagt. Laget ligger på en blygsam 16:e plats och har spelat riktigt ojämnt. Men värt att notera är då att Everton vunnit fyra av dem senaste fem matcherna! Everton är kanske på gång nu. Dagsformen verkar det inte vara något fel på i alla fall. Evertons trupp ser dock inte speciellt märkvärdig ut med tanke på dess långa skadelista. Bland annat missar den holländske landslagsmannen Andy van der Meyde matchen. Likaså målvakten Nigel Martyn. Kul ska bli att se Phil Neville tillbaka på Old Trafford. Välkommen hem!

United har endast Ole Gunnar Solskjaer och Quinton Fortune frånvarande pga skador. Ruud van Nistelrooy är dock avstängd efter fem gula kort. Detta öppnar för Louis Sahas första match från start i ligan den här säsongen. Intressant blir också att se hur Fergie ställer upp mittfältet. Scholes och Smith är givna i mitten men vilka av Fletcher, Giggs, Park och Ronaldo spelar från start på kanterna?

På söndag, 17.00 vet vi svaret. Drygt en och en halv timme efter det vet vi även om United orkat hämta sig efter förlusten mot Benifa. Så bör fallet vara om hoppet och chansen ska leva vidare. Och i så fall känns det som om ligan inte är omöjlig att göra något stort i, då vi kan satsa på den till hundra procent till skillnad från de andra topplagen.

Glory, Glory Man United!

Trolig laguppställning
Van der Sar
Neville, Ferdinand, Silvestre, O’Shea
Park, Scholes, Smith, Giggs
Saha, Rooney


Av: Jimmy [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]