Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför Man Utd – Wigan

Dax för derby igen, denna gången är det lilleputtlaget Wigan som kommer på besök till Old Trafford. Kan United börja göra mål eller skall vi återigen våndas över ineffektiviteten?

Söndagens match mot Everton var en orgie i missade chanser, massivt spelövertag och frustration. 26 målchanser fick C+ Sport det till, 1 mål på detta är inget annat än uselt. Samtidigt som det är ineffekivt framåt så är det hönsgård bakåt, hur nu det kan få hända?

Sir Alex har egentligen bara ett frågetecken inför matchen i morgon kväll. Mikael Silvestre är småskadad och osäker till spel p.g.a detta, i övrigt så är det bara Quinton Fortune (tvingas till operation?), Gabriel Heinze (skadad) och Ole-Gunnar Solskjaer (inte fulltränad efter skada) som saknas. John O’Shea saknades sist, inga uppgifter om varför dock, troligen skadad.
Detta innebär i så fall att Wes Brown kommer att spela mittback om Silvestre inte kan spela. Något som knappast kan bli sämre. Silvestre har nog aldrig varit så dålig sedan ham kom till klubben som han är för tillfället, märkbart förvirrad i sina positioner och mängder med felbeslut. Jag anser att han är orsaken till United’s stundtals virriga försvarsspel den sista tiden, kör med Brown från start istället Sir Alex!
På mitten finns det som bekant en hel del alternativ, även om Cristiano Ronaldo varit katastrofalt kass hela hösten. Senast byttes han in med halvtimmen kvar och hade inte ett rätt på den tiden han fick spela, svagt. Ryan Giggs var ganska pigg senast och bör få spela igen. Ji-Sung Park gjorde nog sin sämsta match i United-tröjan senast men var trots det inte dålig, sydkoreanen håller en hög lägstanivå och bör få chansen på nytt på högerkanten. Annars kan ju Sir Alex välja att spela Darren Fletcher till höger, något som jag helst vill undvika. Vi spelar på hemmaplan och behöver ha en ordentlig ytter med speed, Fletcher har inte det. Centralt lär Paul Scholes och Alan Smith får fortsatt förtroende, Smith gjorde ett misstag senast då han helt tappade markeringen på Everton’s mål, i övrigt var han bra. Scholes var bäste United-spelare senast och serverade den ena “mackan” efter den andra, skönt att Scholes kommit igång.
På topp så är Ruud Van Nistelrooy tillbaka och lär då peta ut Louis Saha till bänken. Saha var itne dålig sist men inte heller särskilt lyckad. Rooney är given tillsammans med Van Nistelrooy, dock vill jag gärna se Rooney i en roll bakom holländaren, där är han som bäst.

I Wigan så kan lagkaptenen Arjen De Zeeuw vara tillbaka i startelvan, han missade matchen mot Chelsea senast p.g.a en knäskada. I övrigt så finns enbart Emerson Thome på skadelistan. Andreas Johansson finns i truppen men lär knappast ingå i manager Paul Jewell’s planer.

United’s trupp:
Van der Sar, Howard
Neville, Bardsley, Ferdinand, Silvestre, Brown, O’Shea, Richardson

Ronaldo, Scholes, Smith, Fletcher, Park, Giggs
Rooney, Van Nistelrooy, Saha, Rossi.

Laget:
VDS
Neville, Ferdinand, Brown, O’Shea
Park, Smith, Scholes, Giggs
Rooeny, RVN

Bänk: Howard, Richardson, Ronaldo, Fletcher, Saha

Gör United mål på sina målchanser så skall det itn evara några problem med att ta 3 poäng i morgon. Tyvärr så är målskyttet ett problem, tänk om man kunde haft Chelsea’s eller, kanske framför allt, Liverpool’s effektivitet framför mål!

Matchen visas på C+ Sport med start 21.00


Av: Johan Nilsson [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]