Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Vidic allt närmare United

Den serbiske mittbacken Nemanja Vidic ser nu av allt att döma ut att hamna i United då transferfönstret öppnar den 1 januari. Vidic nuvarande klubb, Spartak Moskva, och Manchester United har nu enats om en övergångssumma.

Nemanja Vidic ser nu ut att vara i stort sätt klar för United. Spartak Moskva och United har enats om ett pris, som ryktas ligga runt £7-8 miljoner, ca. 100-115 miljoner svenska kronor. Vidic har nu bara de personliga bitarna kvar att lösa och en läkarundersökning.
Den serbiske mittbacken har enligt rapporterna gjort en enastående säsong i den ryska ligan och är med i “the fantastic four”, det serbiska landslagets backlinje, som i VM-kvalet bara släppte in 1 mål.

Sir Alex Ferguson sade följande om spelaren till den officiella sidan:
“Nemanja is a quick, aggressive centre half and at 24 will be a terrific addition to the squad”

Att det står på den officiella sidan betyder ju även det att övergången i praktiken är klar.

Mitt personliga åsikt är egentligen, varför? Alla vet hur bra United’s backlinje är då alla är friska och i form. Problemet är dock att Mikael Silvestre visat sig vara en stor säkerhetsrisk i år och är på nedgång verkar det som. Gabriel Heinze är ju dessutom skadad och troligen borta säsongen ut, en klar försvagning. Wes Brown har varit mycket bra sedan han kom tillbaka från sin skada, dock så är han väldigt skadebenägen som alla vet. Det är väl just dessa 3 saker, framför allt den sista, som gör att Sir Alex väljer att inhandla en ny försvarsspelare, annars hade det knappast varit aktuellt. Vidic kommer knappast att sitta på bänken med en sådan prislapp, vilket betyder att Brown förpassas till bänken då serben blir spelklar. Trist för Brown, och trist för oss som vill bibehålla den brittiska stommen i laget. Det återstår att se hur bra Vidic egentligen är, det känns som att det “scoutats” alldeles för lite i detta fallet.

Nemanja Vidic blir, om han klarar läkarundersökningen och det personliga kontraktet skrivs på, spelklar till matchen mot Burton i FA-cupen den 8 januari. Troligt tröjnummer blir 3.


Av: Johan Nilsson [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]