Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ny viktig match, inget annat än vinst är godkänt.

United åker återigen till Birmingham för match mot Steve Bruce’s mannar. Det var bara lite mer än 1 vecka sedan de var där sist, då i Ligacupen och med ett betydligt svagare lag på papperet.

Sir Alex har några småproblem inför matchen. Mikael Silvestre är skadad och kan troligen inte spela, han finns inte med i den preliminära truppen. Det gör dock Wes Brown som utgick nu senast p.g.a en ljumsskada, han kan troligen medverka. Paul Scholes byttes ut nu senast, jag trodde det var för att spara honom inför kommande matcher, det visade sig dock vara p.g.a ett virus.
Cristiano Ronaldo däremot är tillbaka efter avstängning, jag tippar att han startar till vänster istället för Ryan Giggs. Giggs var högst ordinär senast och vilas troligen till Bolton-matchen på nyårsafton. Det kan även bli så att Giggs spelar medans en mycket bra nu senast, Ji-Sung Park, vilas. Svaret får vi runt 20.30 i morgon kväll.
Alan Smith var tillbaka nu senast och hoppade då in för Scholes. Jag tippar faktiskt på att Smith startar med Fletcher centralt på mitten och med Scholes på bänken för att slängas in om det inte skulle fungera.
Med det täta spelschemat i minne så hade jag nog startat med Wayne Rooney på bänken från början och därmed gett Louis Saha chansen tillsammans med Ruud Van Nistelrooy, som ju plockades av banan med 25 minuter kvar senast för att just sparas. Dock så tillhör det inte vanligheterna att Rooney vilas, därför är jag tveksam om så sker.
Gabriel Heinze och Quinton Fortune saknas som vanligt. Ole-Gunnar Solskjaer är tillbaka och det har spekulerats i att han skulle finnas med i truppen under några av julmatcherna, dock så är han inte med i den preliminära truppen. Frågan är ju oxå vem som skulle sättas undan då truppen just nu är skadefri på anfallssidan.

Preliminär trupp:
Van der Sar, Howard
Neville, Bardsley, Brown, Ferdinand, O’Shea, Richardson
Ronaldo, Park, Fletcher, Smith, Scholes, Giggs
Van Nistelrooy, Saha, Rooney, Rossi

Troligt lag:
VDS
Neville (c), Ferdinand, Brown, O’Shea
Park, Fletcher, Smith, Ronaldo
Saha, Van Nistelrooy

Bänken: Howard, Richardson, Giggs, Scholes, Rooney

Steve Bruce har frågetecken för Mikael Forsell och Mario Melchiot, båda lårskadade. Muzzy Izzett är avstängd efter att just ha återvänt efter skada. Detta innebär att Nicky Butt, Stephen Clemence och David Dunn slåss om platserna på det centrala mittfältet. Jiri Jarosik, lånet från Chelsea har spelat i anfallet den senaste tiden och lär väl få fortsätta där tillsammans med Emile Heskey.

Preliminär trupp:
Maik Taylor, Vaesen
Johnson, Martin Taylor, Cunningham, Upson, Painter
Pennant, Dunn, Butt, Clemence, Kilkenny, Lazaridis, Clapham
Heskey, Pandiani, Forssell, Jarosik

Troligt lag:
Taylor
Cunningham, Taylor, Upson, Lazaridis
Pennant, Butt, Dunn, Killkenny
Jarosik, Heskey

Det gäller för United att utnyttja Birmingham’s extremt tröga backlinje, framför allt Martin Taylor som vänder lika snabbt som Oslo-färjan. Sköter man detta så skall det inte vara några större problem att hämta alla 3 poängen. Problemet är att United alltid har en tendens att “klappa igenom” mot de sämre lagen, måtte det inte ske nu.

Matchen sänds på Canal+ Sport med star 21.00


Av: Johan Nilsson [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]