Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Oavgjort på Ewood Park

Den första matchen av 2 i semifinalmötet med Blackburn slutade 1-1 på Ewood Park, vilket ger United ett rätt skapligt läge inför returen.

Sir Alex hade innan matchen sagt att han inte tänkte sätta bästa laget på benen i gårdagens match. Tekniskt sätt så talade han väl sanning då 4-5 spelare ur “startelvan” saknades, men nog hade man förväntat sig ett något “sämre” lag trots allt.

Edwin van der Sar stod i mål, överraskande åtminstone för mig, Howard fanns på bänken. I backlinjen fanns Gary Neville, Rio Ferdinand, Wes Brown och Mikael Silvestre. Neville och Brown var väntat, men att Ferdinand skulle spela var en överraskning. Likaså att Silvestre föredrogs framför nyförvärvet Patrice Evra, som inte ens fanns på bänken då han bara gjort 2 träningspass med laget.
På mitten kom inte Paul Scholes till spel p.g.a att han fortfarande lider av “suddig syn”. Darren Fletcher och Alan Smith var centrala mittfältare och både Cristiano Ronaldo och Ryan Giggs fanns med på kanterna, något oväntat.
I anfallet spelade som väntat Wayne Rooney ihop med Louis Saha, Ruud Van Nistelrooy satt på bänken. Rooney “behövde” en varning för att inte riskera att missa Liverpool-matchen, något han sedermera fick.
På bänken, förutom redan nämnda Howard och Van Nistelrooy, satt John O’Shea, Phil Bardsley och Giuseppe Rossi. Med andra ord så vilades inte för många spelare till helgens match. De som får anses som “ordinarie” som vilades var Ruud, Evra, Scholes och Vidic, möjligtvis kan Park räknas in där också. Dessutom så saknades ju Heinze p.g.a skada.
Blackburn startade helt ordinarie, som väntat.

Blackburn började klart bäst och borde nog tagit ledningen redan i inledningen då Bentley’s inlägg hittade en fri Robbie Savage i straffområdet. Savage’s skott räddades dock fint av Van Der Sar via en benparad.
Ett par halvchanser åt vardera lagen avlöste sedan varandra innan det började hända saker.
Giggs fick bollen och avancerade en bra bit in på Blackburn’s planhalva, han serverade en perfekt passning i djupet till Saha som sköt perfekt intill Friedel’s högra stolpe, 0-1.
Repliken skulle komma bara 5 minuter senare. En höjdboll, vad annars, hittade så småningom fram till Morten Gamst Pedersen, killen med Not For Sale-armbandet. Pedersen avslutade vackert med en fint skott uppe i Van Der Sar’s vänstra kryss, 1-1.
Resten av halvlekens mest intressanta grej var en liten brottningsmatch. Smith tacklade ganska vårdslöst Robbie Savage bakifrån. Savage tog tag i Rooney och fick med sig honom i fallet med Smith, både Rooney och Savage varnades också.

Den andra halvleken blev något mindre chansrik. United tog över spelet nästan helt och Blackburn hade bara sporadiska försök till anfall. Rooney hade de klaraste chanserna. 2 skott utanför samt. ett skott som säkerligen gått in om inte det träffat Saha.
I slutet så byttes Van Nistelrooy och O’Shea in utan att det påverkade chanserna nämnvärt. Matchen slutade 1-1, returen på Old Trafford den 25/1.

Måste bara skriva detta om Alan Smith. När det återstod 10 minuter så fick han en smäll i närkamp med hemmalagets målvakt Friedel. Han drog upp ett stort jack i huvudet, det blödde ymnigt. Vad gör killen då? Gråter han ut hos tidningarna om att han tas för hårt i Premier League? Rullar han runt en kvart i tron att det skall göra mindre ont? Svaret på båda frågorna är givetvis nej. Han drar ut till sidlinjen, sys i huvudet och springer in på plan igen som om inget hänt och spelar sitt vanliga uppoffrande spel. Sådana killar gillar vi skarpt, inga fjollor här inte.

Återigen, vad har hänt med domarna? De är riktigt usla denna säsongen, jag kan inte minnas många matcher där jag faktiskt tyckt att de varit “bra”. Igår så var det Rob Styles, han brukar väl inte höra till de sämre men igår var han ingen hit. Att släppa ller inte släppa fördel vid frispark, ja det är frågan! Usla beslut tillsammans med ett par tveksamma varningar ger betyget “icke godkänt”.

Bäst i United igår var Wayne Rooney, återigen. Han var som vanligt överallt och skapade ofta på egen hand chanser som egentligen inte finns. Darren Fletcher var också mycket bra. Han sög åt sig bollar på mitten och spelade säkert. Ronaldo spelade upp sig efterhand och avslutade starkt.

Startelvan:
VDS
Neville (c), Ferdinand, Brown, Silvestre
Ronaldo, Fletcher, Smith, Giggs
Roonyy, Saha

Bänken: Howard, Bardsley, O’Shea, Rossi, Van Nistelrooy


Av: Johan Nilsson [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]

Res med oss till Manchester!