Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför Man City – Man United

På City of Manchester Stadium ska årets och säsongens första derbymatch spelas. Det blir förmdoligen inget undantag utan som vanligt en oerhört tuff match med mycket kamp. Men kanske framför allt prestige!

Imorgon spelas en av årets roligaste, tuffaste och mest prestigefyllda match. Derbyt mot City, matchen om vilket lag som är bäst i stan. Av någon anledning brukar vi alltid ha svårt för dem, saken gör det inte lättare när matchen spelas på City of Manchester Stadium. Förra säsongen förlorade vi den ena matchen, den andra slutade oavgjort. Just nu är vi inne i någon sorts formsvacka, då vi har svårt för att vinna. Detta efter tre raka matcher utan seger (mot Arsenal, Burton och Blackburn) börjar man bli lite smått nervös, ska vi inte lyckas vinna imorgon heller?

Ett derby är alltid ett derby och vad som helst kan egentligen hända. Det spelar ingen roll att United ligger 2:a och City 9:a. Dem senaste matcherna lagen emellan har präglats av enorm dominans för de rödas del men City har oftast fått med sig en poäng, minst. Man City har under säsongen spelat precis som vanligt, nämligen väldigt oämnt. Och kanske kommer en match imorgon när City är på allra bästa spelhumör.

Det ska bli väldigt roligt att få se Andy Cole spela mott sitt gamla lag. Andy Cole gjorde 121 mål på 235 matcher för Manchester United. Vilket innebär att han gjort en hel del mål för oss, nu är det bara att hoppas han inte gör några mot oss. Under säsongen har Cole gjort åtta mål och leder lagets interna skytteliga. Honom måste vi se upp med! Andra spelare som är giftiga är givetvis hypersnabba Darius Vassel och hårdskjutande mittfältsgeneralen Joey Barton. City har dock ett tungt avbräck i och med skadan på Claudio Reyna.

För Uniteds del är läget inte heller helt ljust men vissa glädjeämnen går att plocka fram. Ole-Gunnar Solskjaer verkar vara allt mer återställd efter sin skada och gjorde mål i reservlagsmatchen mot Leeds. Nemanja Vidic är ännu inte i tillräcklig form för att anses som spelklar. Däremot finns stora förhoppningar om att Patrice Evra gör debut. I annat fall spelar förmodligen Silvestre vänsterback. Ji-Sung Parks medverkan är tyvärr högst osäker, likaså för Paul Scholes. Det öppnar i sådana fall för Solskjaer i truppen.

Paul Scholes högst osäkra medverkan bidrar med problem. Utan honom har vi ingen spelfördelare på mittfältet och att låta både Smith och Fletcher spela känns lite för defensivt. Även om Smith har goda offensiva kvalitetér. Det skulle vara roligt men även vågat om Sir Alex lät Saha spela som central playmaker på Scholes plats. Men så blir det nog trots allt inte.

Trolig laguppställning (4-4-2):

Van der Sar
Neville, Ferdinand, Brown, Evra
Ronaldo, Fletcher, Smith, Giggs
Rooney, Van Nistelrooy

Matchen sparkas igång kl. 13.45 svensk tid och då är det bara att hoppas att vårt stora bollinnehav vi brukar ha mot City ger resultat.

Ge allt grabbar!


Av: Jimmy [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]