Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför Manchester United – Burton Albion

Efter en tid med mindre goda resultat väntar i morgon amatörlaget Burton Albion i FA-Cupen. Matchen är ett omspel sedan den pinsamma insatsen i 0-0-matchen på motståndarnas hemmaplan. Insatsen mot Manchester City i lördags var… beklämmande usel. Det kan förvisso vitsordas att domaren gjorde en mindre god insats, men det hjälper inte att ta till en infantil vokabulär för att mörka managerns samt lagets dåliga insats.

Truppen är enligt följande: Van der Sar, Howard, Steele, Neville, Bardsley, Ferdinand, Pique, Vidic, Brown, Silvestre, Evra, O’Shea, Richardson, Fletcher, Smith, Giggs, Van Nistelrooy, Saha, Solskjaer, Rossi.

De signaler Sir Alex Ferguson ger inför matchen är att det blir många förändringar i laget. Ett citat från Skysports.com lyder: ”I think I played the right team in the first game and it won’t be far away from that team again.” Laget i den matchen var följande: Howard, Brown, Pique, Silvestre, Bardsley, O´Shea, Jones, Richardson, Solskjaer, Saha och Rossi. På bänken satt Steele, Eckersley, Ronaldo, Rooney och Campbell.

Vad anbelangar målvakten och backlinjen är det troligt, med ovanstående information, att Howard, Brown, Vidic, Pique och Evra spelar. De båda nyförvärven torde få speltid för att acklimatisera sig relativt laget och engelsk fotboll överlag. Vem som är bäst av Brown och Vidic lär säkert avgöra Ferdinands medspelare i mittlåset på söndag. Brown har sedan den senaste skadan spelat bra och petningen i lördags var en gåta. Från högerbacksposition gör han ofta goda insatser. Det vore mycket konstigt om Silvestre spelar med tanke på sviktande form. Enda återstående spelaren i backlinjen blir således Pique. Detta är en backlinje som, preliminärt, skulle platsa i många PL-lag. Därför bör de kunna hantera Burtons offensiva spel utan problem.

Mittfältet är den lagdel som måste fungera bättre än i de senaste matcherna. Det blir förmodligen samma spelare som i förra matchen mot Burton, förutom att Jones inte är med (utlånad till NEC Nijmegen). Istället ersätts denna med Alan Smith, som säkert spelar mot Liverpool i fall Paul Scholes inte återhämtar sig efter hjärnskakningen från matchen mot Birmingham. Således spelar Ferguson med Richardson och Solskjaer på kanterna och Smith samt O´Shea centralt på mittfältet. Det finns anledning att tro att Darren Fletcher vilar, vilket är synd mot bakgrund av goda insatser på sistone. Det är troligt att kreativiteten kan få sig ett slag med nämnt innermittfält då båda spelarna är tämligen lika i spelstilen, där det offensiva knappast är primärkaraktäristika. Sett till hela mittfältet är urvalet skralt då Ronaldo är avstängd och både Scholes samt Park skadade. Ryan Giggs och Darren Fletcher återfinns troligen på bänken då Ferguson säkrar i fall nämnt lag, mot förmodan, inte skulle bemästra Burton Albion.

Vad gäller anfallet är Wayne Rooney avstängd. Detta föranleder misstanken att Louis Saha och Giuseppe Rossi, precis som senast mot Burton, spelar. Ruud van Nistelrooy lär knappast starta med tanke på söndagens match. På bänken tror undertecknad att Steele, Fletcher, Giggs, Ferdinand och van Nistelrooy återfinns.

Sammanfattningsvis skall matchen inte skapa några större problem med en god inställning, till skillnad från matchen mot Manchester City. Att Alan Smith spelar är säkert en viktig del för en bra inställning. Sett till mittfältet blir det Smith som skall styra spelet samt inspirera sina medspelare. Det skall också bli spännande att se Solskjaers form. Norrmannen nätade i senaste reservlagsmatchen och mår troligen bra av nittio minuter i morgon. Tipset är 3-1 till United.


Av: Jesper [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]