Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

4-3-1-2 mot Rovers?

Skadesituationen har ljusnat något för United inför morgondagens bortamatch på Ewood Park i Blackburn. Cristiano Ronaldo är tillbaka efter en lätt knäskada och Ji-Sung Park, i form, klarade 90 minuter i söndagens match i FA-Cupen. Därmed har Sir Alex Ferguson två viktiga spelare tillbaka i ligaspelet.

Matchen senast var ett framsteg för United i sökandet efter ett lämpligt system mot bakgrund av Paul Scholes frånvaro. Nyckeln i detta system heter inte oväntat Wayne Rooney. Han är den som är mest lämpad att spela bakom de renodlade forwardarna Ruud van Nistelrooy och Louis Saha. Den senare tycks allt mer finna den form, vilken en gång var orsaken till att han köptes till United. Därmed blir det svårt för Ferguson att peta honom, samtidigt som Scholes lucka skall fyllas. Härmed kan 4-3-1-2 var ett bra system för United. Visserligen var Wolverhampton inget vidare motstånd, men det vara första gången som United tycktes finna positionerna i Scholes frånvaro.

Truppen till matchen är följande: Van der Sar, Howard, Neville, Bardsley, Ferdinand, Brown, Silvestre, Vidic, Evra, Ronaldo, Park, Fletcher, Richardson, Rooney, Van Nistelrooy, Saha, Rossi, Solskjaer. Noterbart är att Alan Smith är avstängd och att Ryan Giggs fortfarande inte är spelklar efter sin ljumskskada. Långtidsskadorna borstes från i resonemanget.

I mål står som vanligt Edwin van der Sar, som i veckan passade på att berömma Nemanja Vidic för sin första tid i klubben. Vad anbelangar den sistnämnde är det tveksamt om han skall spela. Inte för mindre goda insatser, utan på grund av att fler spelare är tillgängliga. Det är mycket troligt att Darren Fletcher är tillbaka på innermittfältet. Därför bör Rio Ferdinand spela i backlinjen tillsammans med den formstarke (eller hur Glenn Hysén?) Wesley Brown. På flankerna bör Gary Neville och Patrice Evra spela. Evra visade mot Liverpool att han med tiden kan bli en tillgång och torde vara närmare en startplats än Mikael Silvestre. Det skulle förvåna litet om Ferdinand spelar på mittfältet då Ronaldo är tillbaka samt det faktum att Park visar god form. Det är troligen mer adekvat att spela Rooney framför Fletcher med Ronaldo och Park på kanterna.

Trots att Kieran Richardson spelade bra i söndags förvånar det undertecknad om han återfinns i startuppställningen i morgon kväll. Den enda renodlade innermittfältaren för tillfället är Fletcher, varför han får spela i denna position. Därför känns det bättre att spela Rooney strax framför honom, istället för att parera Fletcher med en spelare som är ovan vid positionen och därmed peta Saha, då Rooney i sådana fall går på topp. Undertecknad tar nästan för givet att Ronaldo och Park spelar på varsin kant. På topp återfinns van Nistelrooy och Saha. Bänken består troligen av Howard, Vidic, Silvestre, Richardson och Solskjaer. Den senare har fördelen av att både kunna bytas in på kanten eller i anfallsposition.

Blackburns trupp är enligt följande: Friedel, Neill, Khizanishvili, Nelsen, Matteo, Bentley, Tugay, Savage, Pedersen, Kuqi, Enckelman, Emerton, Mokoena, Gray, Peter, Todd, Reid, Johnson. Med en anblick på denna kan konstateras att både Paul Dickov och Graig Bellamy, det ordinarie anfallsparet, saknas. Mot bakgrund av lagens föregående möten under de senaste veckorna vet säkert läsaren en del om laget. Laget har en stundtals fantastisk målvakt i Friedel, amerikanen har för vana att storspela mot United. Backlinjen blir troligen Neill, Nelsen, Khizanishvili och Gray. Mittfältet torde bestå av Reid, Savage, Tugay och Pedersen. Således bör Kuqi spela med Bentley på topp. Alternativet är en 4-5-1-modell, där den senare återfinns på mittfältet. För ytterligare information om Blackburn hänvisas till den senaste tidens inför- och matchrapporter relativt lagens matcher.

Matchen visas på Canal + Sport med sändningsstart 20.55.


Av: Jesper [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]