Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför Manchester United – Wigan Athletic

Mitt under alla OS-finaler spelas en annan final, långt borta från Turin. Det är nämligen dags för den engelska ligacupfinalen mellan Man United och Wigan.

Det har då blivit dags för den sista chansen. Den absolut sista chansen för Sir Alex mannar att erövra en titel den här säsongen. Ja, om vi nu inte räknar med den minimala chans som fortfarande kvarstår i Premier League. Dessutom en tidig utgång i Champions League och utgång ur FA-cupen förra veckan. Så detta är våran riktiga chans att undvika en miserabel säsong.

Vi har tidigare varit bortskämda med titlar efter titlar år ut och år in. Men nu är vi inte den röda maskin som vann och vann och återigen vann under 1990-talet. Tidigare har orden “Good bye United” varit likt ett signum för säsongens olika drabbningar. Att se Manchester United utan en titel är fullständigt sanslöst. Det finns egentligen inte på kartan.

Vi är givetvis favoriter i morgondagens match, det får vi leva med. Den pressen måste vi kunna behärska. Vi vinner mot Wigan alla dagar i veckan, men nu är det final och då är det med helt andra förutsättningar. Men jag hoppas och tror att även den här matchen ingår i den veckan.

Vi kommer att möta ett hungrigt Wigan som aldrig vunnit en titel, om man då inte räknar med deras segrar ur de lägre divisionerna. Så skulle nu Wigan vinna imorgon, är det deras första titel genom tiderna. Och jag måste väl tillägga att de elva spelarna som får förtroendet imorgon gör sitt livs viktigaste match. Men frågan är vilka elva spelare det blir. Får Andreas Johansson fortsatt förtroende? Ja, det tror jag. Det vore i alla fall konstigt om inte tvåmålsskytten senast inte inleder från start. Minns ni svenskdödaren från VM 2002? Ja, just det Henry Camara. Senegalesen har inte imponerat i år men kapaciteten finns där och kan mycket väl plockas fram en sådan här match. Men en formstark Johansson får nog ses som Wigans för tillfället giftigaste spelare. Se upp Rio, Se upp!

Att Wigan går till final är imponerande! Om man tittar till hur man gått dit blir man inte mindre imponerad. Bournemouth (1-0), Watford (3-0 efter förlängning), Newcastle (1-0), Bolton (2-0), Arsenal (1-0 på hemmaplan och 0-1 på bortaplan, vilket ledde till förlängning där matchen till slut blev 1-2).

Noterbart är att Wigan inte släppte in ett enda mål för ens i den andra semifinalen mot Arsenal! Dessutom ställde man inte upp med allra bästa lag tills kvartsfinalen mot Bolton. Innan dess ville managern Paul Jewell hellre satsa på ligan.

Uniteds resa till finalen då. Jo, segrar mot Barnet (4-1), West Bromwich (3-1), Birmingham (3-1), Blackburn (1-1 och 2-1).

Resorna har varit långa och imorgon tar den sitt slut, i Wales och Cardiff på den mäktiga arenan Millenium Stadium där cup-finalerna numera spelas. Millenium Stadium tar plats för hela 74.500 åskadare och är därmed Storbritaniens största fotbollsarena för tillfället.

Trolig laguppställning(4-4-2):
Van der Sar
Neville, Ferdinand, Vidic, Evra
Ronaldo, Fletcher, Giggs, Park
Rooney, Van Nistelrooy

Försvarets känns ganska självklart, Vidic har imponerat i de senaste matcherna. Frågan är om Fergie väljer Evra eller Silvestre till vänster. Ingen har engentligen imponerat och avsakndade av Heinze är stor. Jag hoppas och tror ändå på Evra då Silvestre är en sämre man-mot-man spelare och inte trivs mot tekniska spelare. Då syftar jag på Wigans högermittfältare Gary Teale som gärna utmanar. På mitten saknas Alan Smith och Paul Scholes. Det finns två alternativ, Park/Giggs från start eller Saha som anfallare och Rooney strax bakom anfallsduon. Med tanke på att Saha öst in mål i cuperna kanske detta är att föredra. Hans formkurva är inte dålig. Inte alls! Noterbart är att Quinton Fortune kan vara tillbaka i truppen. Men någon speltid blir det sannolikt inte för sydafrikanen.

Jag hopppas slippa skriva, Good bye United en gång till.
Jag hoppas kunna skriva att United har tystat kritikerna med en seger. Vi kan i alla fall aldrig vinna ett silver, bara förlora ett guld!
Och det där guldet, det behöver vi nu. Mer än någonsin!
Ge allt grabbar!


Av: Jimmy [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]