Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Magiska minuter avgjorde finalen

Det blev ett härligt målfyrverkeri i cupfinalen. United vann med hela 4-0 efter mål av Rooney, 2, Ronaldo och Saha. Det bidrog med Uniteds första och förmodligen enda titel i år.

Det blev till sist en efterlängtad seger i ligacupen (Carling Cup) efter en stabil och säker seger över Wigan. De kämpade och slet men det räckte inte mot ett för dagen allt för effektivt United. Då talar jag främst om inledningen på den andra halvleken. Det blev faktiskt en tämligen enkel match.

Inledningen på den första då. Det blev en chans direkt för Wigan och det var gifitge Teale som slog ett inlägg mot Camara, ,men nicken gick utanför. Sedan blev Wigan trögare och trögare, United tog över. Dessutom drabbades man oturligt nog av en skada på målvakten Mike Pollit. En sträckt ljumske satte stopp på hans finalmatch. Några minuter senare fick Rooney en chans efter inlägg från Neville. Det var nära, men hans mål skulle dröja.

United med Wayne Rooney och Cristiano Ronaldo, planens giganter, var lysande matchen igenom. Ronaldo visade upp sina bollkonster och Wayne Rooney gjorde i princip allt rätt! Han passade fram Ronaldo som fick ett bra läge, men Cristiano missade totalt. Sedan gjorde han det själv. Det efterlängtade och viktiga ledningsmålet. Efter en liten försvarsmiss då Chimbonda och De Zeeuw sprang ihop fick Rooney friläge mot den inbytte målvakten Filan. Rooney gjorde inget misstag, det var dessutom helt välförtjänt sedan United jobbat sig till ett mål.
United trummade sedan på inför en härlig inramning! Det var final och stämningen fanns där i atmosfären.

Jag undrar vad Sir Alex sa till grabbarna i halvtid. Jag undrar vad som hände. Visserligen spelade man inte dåligt i första halvlek. Det var lite tempofattigt, man spelade på den nivå som krävdes, för Wigan spelade inte särskilt smart. United spelade enkelt, och så hade vi ju Wayne Rooney och så den målkavalkad som inträffade mellan den 58:e och den 63:e minuten! De magiska minuterna i Cardiff som färgade Sir Alex till guld, minuterna som fick spelarna att känna smaken av guld! I och med det stängde United matchen. Det var över, sagan tog slut i den avgörande matchen för The Latics.

Det första målet var en kontring, Louis Saha utnyttjade sin egen retur efter en passning från Gary Neville. Detta mitt under Wigan-pressen. Det var då i och för sig inte rättvist då Wigan spelade som bäst. Men killarna fick inte in bollen. Sett till hela matchbilden talar 4-0 trots allt sitt klara språk. Ronaldo gjorde 3-0, återigen efter en försvarsmiss. Denna gång var det rutinerade Henchoz som slog bollen på Saha. Bollen dök till slut fram till nummer 7, denne gjorde inget misstag och bollen satt säkert vid den bortre stolpen. Kul att se Ronaldo ösa in mål! För tillfället är han en av världens formstarkaste spelare, utan tvekan. Mål nummer fyra stod Rooney för. Att han fick avsluta denna final var likt en skänk från ovan, han både inledde och avslutade målskyttet. Där emellan var han matchens bästa spelare, tillsammans med Cristiano Ronaldo. Det ska även tilläggas att Wes Brown var suverän i mittlåset, som vanligt.

Ja, för det var nämligen han som fick chansen från start. Nemanja Vidic kom in i slutminuterna. RVN inledde också på bänken och där förblev han resten av matchen. Louis Saha fick förtroendet och det kan Sir Alex aldrig klandras för, Saha gjorde hela sex mål i årets upplaga av Carling Cup! Positivt var också att John O’Shea spelade från start, efter en blixtsnabb comeback då han endast spelat en reservlagsmatch inför finalen.

I Wigan fick formstarke Andreas Johansson spela noll minuter! Firma Roberts/Camara spelade på topp hela matchen och därmed fick Johansson spela NOLL minuter. Det var 0kanske tur för oss, men hur tänkte Paul Jewell?

Även om detta på förhand får anses som den minst värdefulla triumfen under en säsong så är det ändå någonting. Jag tror segern på Millenium Stadium gav Sir Alex nytt syre, nytt andrum. Det var viktigt. Det var dessutom väldigt skönt att vi inte går titelösa två år i rad. Kanske kan nästa säsong bli riktigt rolig? Förväntningarna ska givetvis inte skena iväg, nu kan vi bara hoppas på att spelarna avslutar året på ett så värdigt sEtt som möjligt. I ett år som mästare, i alla fall i ligacupen!

United (4-4-2):

Van der Sar
Neville, Ferdinand, Brown (Vidic, 83), Silvestre (Evra, 83)
Ronaldo (Richardson, 74), O’Shea, Giggs, Park
Rooney, Saha

Good bye Wigan!

Nu tystades kritikerna, någorlunda i alla fall!


Av: Jimmy [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]

Res med oss till Manchester!