Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför Wigan – Man Utd

Återigen dax för match mot grannen Wigan, denna gången i ligan. De 2 tidigare mötena har båda slutat med vinst för United med 4-0, något liknande i morgon kväll är välkommet.

Detta blir det tredje mötet på 3 månader mot Wigan. I december så möttes lagen på Old Trafford, då vann United med 4-0 efter bl.a 2 mål av Wayne Rooney. Förra helgen möttes lagen i Ligacupfinalen, då vann återigen United med 4-0, åter 2 mål av Rooney.
Det är faktiskt blott det tredje mötet i historien mellan lagen, trots att städerna inte ligger många kilometer från varandra.

Wigan har ingen spelare avstängd, målvakten Mike Pollitt är skadad och kommer inte till spel, i övrigt så saknas ingen ordinarie spelare. Paul Jewell har alltså i stort sätt fullt manskap att välja på. Detta innebär troligen en backlinje med Pascal Chimbonda, Stephane Henchoz, Arjan De Zeeuw och Leighton Baines framför vikarierande målvakten John Filan. På mitten får vi troligen se samma 4 spelare som förra helgen; Gary Teale, Jimmy Bullard, Paul Scharner och Graham Kavanagh, med Henri Camara lite släpandes bakom ensamme Jason Roberts på topp.
Roberts och Bullard är Wigan’s 2 farligaste spelare i mina ögon. Bullard får inte tillåtas styra spelet på mitten och Roberts får inte lämnas i fria tyglar.

I United så saknas Alan Smith, Paul Scholes, Gabriel Heinze och Quinton Fortune p.g.a skador. Framför allt Scholes frånvaro är oerhört svår att smälta, ingen spelmotor finns längre. Även Heinze saknas enormt, med han på plan och ett samspelt försvar så hade man knappast släppt in i närheten av de 27 mål som man gjort hittills, stundtals har försvarsspelet sett fruktansvärt ut. Nyckelordet är SAMSPELHET, United har ligans kanske bästa försvar om man ser spelare för spelare, men om de aldrig får spela ihop så faller det ju direkt ändå.

Det är svårt att gissa laget i morgon, som vanligt alltså. I försvaret så tippar jag att Evra får chansen på nytt till vänster istället för Silvestre. Silvestre har förvisso skött sig bra där men ändå. Vidic får nog stanna på bänken då både Ferdinand och Brown är tillgängliga. På mitten skall det bli intressant att se om Darren Fletcher ges chansen igen, han var inte ens på bänken senast, mycket märkligt i mina ögon. John O’Shea, som inte gjort någon glad, får kanske fortsätta med Ryan Giggs centralt. Giggs kan ju oxå användas på en kant om Sir Alex vill vila Ronaldo eller Park. Ronaldo har varit strålande den senaste tiden och fick oxå utmärkelsen som månadens spelare i februari.
Tidningarna har satt igång sina spekulationer igen angående Ruud Van Nistelrooy’s vara eller icke vara i United. Patetiskt räcker inte som ord bara. Ruud har inte varit i form den senaste tiden, eftersom Louis Saha är i utomordentlig form så hade Sir Alex varit en idiot om han inte spelat honom från start bredvid givne Wayne Rooney. Detta gör att jag tippar följande lag i morgon kväll:

Van der Sar
Neville (c), Ferdinand, Brown, Evra
Park, O’Shea, Giggs, Ronaldo
Rooney, Saha

Bänk: Howard, Vidic, Silvestre, Fletcher, Van Nistelrooy

Dömmer matchen i morgon gör tyvärr Steve Bennett, en av ligans absolut sämsta domare. Han har dömt United 5 gånger under säsongen, United har 3 vinster, 1 oavgjord och 1 förlust (i derbyt mot City) med honom som domare.

Matchen sänds på Canal+ Sport med start 21.00


Av: Johan Nilsson [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]

Res med oss till Manchester!