Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Van Nistelrooij’s vara eller icke vara

“I have proved myself at the highest level for years already and everyone should know what I can mean for a team,” – Van Nistelrooij

Holländaren fick ett abrupt slut på säsongen då han stormande lämnade truppen just innan den avslutande matchen mot Charlton. Han har sedan dess nämnt att världsmästerskapen skulle bli hans lycka, detta slutade dock också i fadäs efter bänkning och tidig utgång ur turneringen för holländaren. Vad är det då som komma skall för den snart 30-åriga måltjuven? Det senaste säger att han nu ska smälta VM-slutspelet för att sedan sätta sig ner med United och diskutera framtiden. Ett United som enligt envisa rykten letar ersättare för fullt.

Sommaren lär utvisa vart det kommer att sluta, men mycket talar nog för att van-the-man kommer att lämna United. Varför? Anledningarna är många, men den tyngsta är att ovänskap mellan honom och Fergie har uppstått, något som skickat (för) stora spelare från klubben tidigare. Ett annat stort skäl är nog, trots allt, holländarens form och attityd till sitt fotbollsspelande. Målfabrikationen har gått i stå och hans sätt att gå, ursäkta spela fotboll har haft mycket övrigt att önska. En annan är att en ny och fräsch generation med United-spelare är på framväxt och med största sannolikhet är inte Van Nistelrooij del utav den. Ser man dock krasst på situationen så kan även andra klubbar i Europa resonera likadant och då förblir holländaren en Unitedspelare vare sig vi, Fergie eller någon annan vill. Så hur den här såpan kommer att sluta står skrivet i stjärnorna dock är en sak är säker; Van Nistelrooij’s är fortfarande en riktigt hyvens målskytt.

Officiella sidan rapporterar >>
Läs en kortare intervju med Van Nistelrooij >>


Av: Claes [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]