Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Krönika

Mats Svensson ger oss en ny krönika

VM innebär så klart stora och nyfikna ögon från Uniteds scouter. Minst en mittfältare ska hämtas hem till Old Trafford och det omedelbums. Mittfältare finns det också gott om i ett mästerskap som hittills mest handlat om att göra mål på fasta situationer.

Nu ser vi dock att missa den som imponerat mest på mig under juni. Didier Zokora är en synnerligen skicklig spelare och ser vassare ut än Michael Carrick. Vilken energi han har, ivorianen! En komplett spelare som garanterat skulle styra upp Ronaldo & co.
Minns Poborsky, Cruyff och Kleberson, säger kanske ni. Tre av många som imponerat i stora mästerskap men sedan inte alls fått till det i United. Dessutom har vi misslyckats en hel del på transfermarknaden den senaste perioden – förutom då de höga transfersummorna till Everton, Sporting Lissabon, Leeds och Fulham. Det verkar svårt för SAF att som Wenger hitta guldklimpar till en billig penning. Har Arsenal bättre scouter eller är det så att SAF-brorsan blivit för usel för Uniteds bästa?
Zokora verkar inte heller bli billig då Spurs tydligen ska punga ut med 120 mille för honom. Det blir väl använda pengar.
Men Carrick kan också bli succé – om än en lite dyrare sådan. Han har ett fantastiskt passningsspel, kanske det bästa i ligan, som passar i ett lag som kräver det kunnandet. Fast vem som ska göra Carrick sällskap på mitten, det vete tusan. Scholes är det första namnet jag tänker på, men jag är osäker på hur han är efter sin frånvaro. Giggs och O’Shea kan bara inte förstaval nästa säsong. Fletcher … nja, bättre kan vi. Egentligen borde Carrick få med sig en gubbe till direkt utifrån på innerfältet. Och där sätter vi … inte Riquelme i alla fall. Det är inget som inte talar för att han skulle bli ett Verón-fiasko-deja-vu. Sen ser han alltid ledsen ut.
Köp Totti i stället för fanken. Det skulle vara bra för honom och United. Först och främst skulle Totti tvingas stå på benen 50 procent längre under matcherna, sen skulle han älska utmaningen.
Lägg till det att han inte är speciellt smart heller. Då kan ju någon förklara för honom att vädret alltid är soligt i Manchester och att restaurangerna är de bästa i västvärlden…

Av våra spelare som visat upp sig i VM är det knappast någon som varit superframträdande.
Här är mina betyg:
RVN: Ett mål och petad i åttondelen. Verkar tämligen ointresserad och jag tror att han gjort sina sista matcher i både Holland och United.
Ronaldo: En ljusglimt som dock – likt i Unitedtröjan – borde ha satt några baljor. Att det holländska kräket inte åkte ut direkt är en gåta.
Silvestre: Svag.
Van der Sar: Lika stabil som väntat. Skickligt att få kramp.
Rooney: Han kommer att dominera mot Portugal. Inte många minuter kvar till toppform.
Ferdinand: Höll uppe England mot Ecuador när Terry darrade. Rio är och förblir en klippa.
Saha: Har jag inte sett.
Gary: Stackarn.
Howard: Tror att jag skymtat honom. Inte helt säker.
Heinze: Sett lite rostig ut, men oj vilken glöd han har!
Vidic: Hade hållit siffrorna nere mot Argentina.

Tyvärr kommer ingen av ovanstående lira final den 9 juli. Det gör ju Italien och Brasilien. Och Totti avgör på vägen till Manchester.


Av: Mats Svensson [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]