Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Giggs firade 600 som hjälte

Ryan Giggs gjorde igår sin 600:e match för Manchester United. Det firade han med att först ligga bakom Mikaël Silvestres 1-0, och sedan själv avgöra matchen med sitt 2-1 mål.

Det var 19,453 åskådare, på Vicarage Road, som fick se en inledning med väldigt bra tempo. Watford anföll men hade svårt att komma till farliga avslut, när väl bollen kom mot målet stod Edvin van der Sar i vägen. Desto farligare chanser skapade United, ett ”misslyckat” inlägg av Michael Carrick blir till ett farligt skott. Hörnan därefter blir resultatlös men ack så nära Cristiano Ronaldo var att nicka bollen i mål. Ronaldo som för övrigt buades ut matchen igenom, men det verkade inte skaka portugisen det minsta.

Det skulle inte ta mer än 12 minuter innan matchens första mål kom. Det var inte helt ologiskt att det var United som gjorde det. Ryan Giggs tog en perfekt löpning med boll till en position strax utanför straffområdet, där Louis Saha fick bollen och snabbt överlappade till landsmannen Mikaël Silvestre. Trots att han ramlade i skottögonblicket lyckades vänsterbacken skjuta bollen i mål. Det händer inte allt för ofta, ska faktikst tilläggas.

Efter målet känns det som att luften gått ur Watford. United äger bollen och kontrollerar matchen fullständigt. Louis Saha är giftig framför mål, först en styrning och sedan en nick som ytterst nära hamnade bakom reservmålvakten Richard Lee’s mållinje. United skapar hörna efter höra, hela tiden med farlig utgång. Men Watford krigar sig undan svårigheterna.

Plötsligt trappas det fina bolltempot ner en aning, United spelar slarvigt och Watford bjuds in i matchen. Kanske var läget alltför bekvämt. Kanske spelade Mikaël Silvestre 1-1 med sig själv när han dumdristigt gick bort sig på vänsterkanten i en duell med Ashley Young. Den tekniske högeryttern passerade enkelt och slog ett målgivande inlägg till Damien Francis som från kort avstånd kunde rulla bollen i mål bakom en chanslös van der Sar.

I slutet av halvleken fick Ryan Giggs, i sin 600:e match för United(!), två frisparkar i riktigt bra läge. Den ena gick över och den andra i muren. Inget vidare resultat med tanke på läget och kapaciteten i Giggs vänsterfot.

Uniteds första halvlek kan summeras med mycket boll men med varierad kvalitét. United dominerade matchen kraftigt innan kvitteringen, efter det släpptes Watford in i matchen och det blev betydligt jämnare.

När jag ser en bild av Ryan Giggs, eller ger honom en tanke. Då ser jag en spelare med en löpkapacitet som ingen annan. Fartfylld, teknisk fotboll och en gudabenådad vänsterfot. Men när jag tänker lite till, kommer jag fram till att den Ryan Giggs fanns för 4-5 år sedan. Men så igår, då var det som om någon spolat tillbaka tiden.

Han skulle sedan också få avgöra matchen, när en Watfordback i stressat läge skickade en alldeles för lös hemåtpass mot målvakten. Giggs snappade upp bollen, rundade Richard Lee och skjöt bollen i mål. Med högerfoten, faktiskt.

Giggs var sedan nära att göra ytterligare ett mål efter en bra djupledslöpning. Men han tvingades skjuta tidigare en beräknat sedan han hamnat i trångt läge.

Minuterna innan, i den 59:onde, hade Ole Gunnar Solsjkaer spelat färdigt. Kul att se norrmannen tillbaka på allvar. Han var inte lysnade, men han var tillbaks. Ji-Sung Park byttes in.

Efter 2-1 målet sker samma tendens som vid 1-0. Matchen känns död. Mycket neutralt spel och så Watfords brist på fantasi. Långboll mot långboll på anfallarna King, Henderson och inbytte Stewart. Det slutade oftast med frispark för United. Eller att Brown/Ferdinand nickade undan bollarna. På andra sidan planen sprang Park mest offside. Men när han väl var onside, så fick han ett friläge mot Lee. En perfekt utrusnin stoppade dock inhopparen från ett mål.

Michael Carrick gjorde sin första PL-match från start för Man Utd. Carrick var ganska osynlig men visade stundtals att hans passningsförmåga kommer att bli viktig för oss. Carrick byttes ut i den 75:e minuten och Kieran Richardson ersatte.

Det skulle dröja till de sista 10 minuterna innan Watford på allvar skulle försöka knocka United. Ett makalöst tryck i slutskedet är inget att hymla om. Det blev tämligen nervöst så fort bollen närmade sig straffområdet men Watford lyckades aldrig hela vägen, igår heller. Trots det otroliga trycket hade United slutminuternas bästa målchans när Louis Saha missade ett friläge.

Watford (4-4-2):

Lee
Doyley, DeMerit, Shittu, Powell

Young, Francis, Mahon (Ut 75:e), Bouazza (Ut 31:a)
King, Henderson (Ut 65:e)

Bänken: Spring (In 31:a), Stewart (In 65:e), Bangoura (In 75:e) Chamberlain, Mackay.

United (4-4-2):

Van der Sar
O’Shea, Brown, Ferdinand, Silvestre
Ronaldo, Fletcher, Carrick (Ut 75:e), Giggs
Saha, Solskjaer (Ut 60:e)

Bänken: Park (In 60:e), Richardson (In 75:e), Kuszczak, Evra, Rossi.

United gör ingen bra match sett till 90 minuter. Stundals väldigt bra, stundtals slarvigt passningspel och nonchalans. Men brukar man inte säga att ett lag som spelar dåligt men ändå lyckas vinna är synonymt med ett mästerlag?

Bra i United var; Rio Ferdinand, Wes Brown och Cristiano Ronaldo. Men
bäst var Ryan Giggs, stjärnan som åter börjat lysa!


Av: Jimmy [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]