Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför Reading – Man Utd

United åker till Madejski Stadium för att möta nykomlingen Reading, det kan väl bara sluta på ett sätt, eller?

Steve Coppell, ja han Steve Coppell, leder Reading – och har hittills gjort det riktigt bra. Förra säsongen vann laget The Championship överlägset, med bara 2 förluster på 46 matcher och 31 vinster.
Laget har inte förlorat hemma på Madejski Stadium sedan premiären i The Championship mot Plymouth ifjol. Man fick bara 3-3 (vinst på straffar) hemma mot div.2-laget Darlington i tisdags, då deltog dock bara en ordinarie spelare i startelvan (Leroy Lita). Så räkna med ett helt annat lag i morgon kväll. 2 förluster har man plockat på sig hittills, båda på bortaplan, mot Wigan och Aston Villa, resterande 3 är vinster.

Coppell har Dave Kitson, Efe Sodje och Aaron Brown på skadelistan, där bara Kitson borde ha startat i morgon. I övrigt är det ett helt ordinarie lag som Coppell har till förfogande.

Reading’s trupp:
Hahnemann, Stack
Murty, Sonko, Ingimarsson, Shorey, de la Cruz, Halls, Bikey
Seol, Harper, Sidwell, Convey, Mate, Gunnarsson, Little, Oster, Hunt
Long, Lita, Doyle

Trolig startelva:
Hahnemann
Murty, Sonko, Ingimarsson, Shorey
Seol, Sidwell, Harper, Convey
Lita, Doyle

Bänk: Stack, Halls, Hunt, Gunnarsson, Long

För United’s del gäller det att hitta tillbaka till sitt spel, som var helt bortblåst senast mot Arsenal. Jag var själv på plats på Old Trafford den matchen och man såg tidigt att United inte skulle vinna. Arsenal ägde mitten totalt, trots Scholes storspel, p.g.a en man mer. Detta var dock något Sir Alex på något märkligt sätt helt lyckades att missa. John O’Shea var bedrövligt dålig men fick ändå vara kvar hela matchen, istället byttes Scholes ut, han var klart bäst i United!! Det förvånar mig mycket om O’Shea startar i morgon.
Wayne Rooney var också riktigt dålig senast, FA’s rättvisa (ironi) avstängning har knappast varit till hans fördel då han tappat sin form helt. Han kommer dock att starta enligt Carlos Queiroz, han måste hitta tillbaka till sin form, något han endast kan om han får spela matcher.

Sir Alex har skador på Ryan Giggs, Ji-Sung Park och Mikael Silvestre, där Giggs minst sagt saknades mot Arsenal. Däremot så är Gabriel Heinze och Alan Smith uttagna i den preliminära truppen, jag hoppas – och tippar – på ett inhopp för båda.
Patrice Evra gjorde ett skapligt inhopp mot Arsenal och lär få starta till vänster, annars blir det samma backlinje som senast. Edvin van der Sar är tillbaka i mål efter att ha missat söndagens match p.g.a sjukdom.
På mitten tror jag att Scholes, Fletcher och Ronaldo får fortsatt förtroende, ingen av dom gjorde bort sig senast. Det gjorde däremot O’Shea och att Michael Carrick startar i morgon är ingen högoddsare, något han självklart skulle ha gjort i söndags oxå. Alternativ i form av Richardson finns att tillgå, även Solskjaer till höger.
På topp är kombinationen Saha / Rooney normalt sätt dödlig, även om de inte visade det senast, båda startar.

United’s trupp:

Van der Sar, Kuszczak
Neville, Ferdinand, Brown, Vidic, Heinze, Evra
O’Shea, Ronaldo, Fletcher, Carrick, Scholes, Richardson, Jones

Rooney, Saha, Smith, Solskjaer

Skador: Giggs, Park, Silvestre

Troligt lag:
Van der Sar
Neville (c), Ferdinand, Brown, Evra
Fletcher, Carrick, Scholes, Ronaldo
Rooney, Saha

Bänk: Kuszczak, Vidic, Heinze, O’Shea, Smith

Matchen sänds på Canal+ Sport med start 18.15


Av: Johan [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]

Res med oss till Manchester!