Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Onödig poängförlust

United tappade onödigt 2 poäng borta mot Reading, i en match som mest präglades av att bollen inte studsade United’s väg på 90 minuter.

Steve Coppell mönstrade precis det lag jag förutspådde i införrapporten, inga överraskningar där inte.

Överraskningar var det däremot i United’s lag mot vad jag hade förutspått. Sir Alex vilade Wes Brown och Louis Saha (båda på bänken) samt. Patrice Evra (inte ens på bänken). Att Saha skulle vilas var kanske ingen jätteöverraskning, däremot att varken Solskjaer eller Smith ersatte honom på topp. Istället fick Rooney agera ensam på topp med Scholes strax bakom sig, en anfallare mot Reading är väl knappast att föredra?
Nemanja Vidic startade med Rio centralt i backlinjen och Gabriel Heinze startade till vänster, enormt kul att båda var tillbaka, även om Heinze’s ringrostighet syntes allt för tydligt, tyvärr.
På mitten kom Kieran Richardson in till vänster och Michael Carrick in centralt på O’Shea’s bekostnad.

Första halvlek:
Den första halvleken var rätt så underhållsfattig, inte mycket målchanser och ganska lågt tempo. Hemmalaget parkerade som väntat 8 man framför straffområdet och gjorde det i praktiken omöjligt för United att hitta in framför mål.
Reading hade halvlekens bästa chans då ett skott STUDSADE till fördel för Reading rakt till en fristående Kevin Doyle, Van der Sar räddade dock. I övrigt var hemmalaget ganska harmlösa.
United hade ett par riktigt bra chanser. Ronaldo skar in från vänster och spelade in bollen lågt framför mål, Scholes kom farande men bollen STUDSADE precis förbi hans fot och det öppna målet. Ronaldo hade även en bra frispark som Hahnemann lämnade en retur på, bollen STUDSADE dock till en hemmaspelare som rensade undan.
Rooney, som annars var ganska osynlig i första halvlek hade ett bra skott som Hahnemann inte kunde hålla. Men gissa vad, bollen STUDSADE inte till en United-spelare denna gången heller.
United dominerade spelmässigt men hade svårt att ta sig in i Reading’s straffområde.

Andra halvlek:
Den andra halvleken började illa för United. Ett inlägg från Seol missades av ett gäng spelare innan den STUDSADE upp på Gary Neville’s överarm i straffområdet. Domaren Peter Walton dömde straff. Enligt regelboken är det straff, trots att Neville håller armen intill kroppen och försöker undvika att bli träffad. Än mer irriterad blir man när mer solklara handssituationer har blundats för helt under säsongen, fast då inte med United inblandad så klart.
Kevin Doyle sköt straffen i mål, Van der Sar var mycket nära att rädda den dock.
Efter detta så agerade äntligen United’s bänk. Louis Saha kom in istället för en komplett oduglig Richardson, och anfallsspelet blev direkt mycket bättre. Nu fanns det en spelare som kunde hålla i bollen och göra något oväntat med fart. I samma skede vaknade Rooney till och var mycket bra sista halvtimmen, han hade en straffsituation då 2 man hängde i hans byxor in i straffområdet, och där Sonko till sist vispade undan Rooney’s redan ostabila ben.
Även O’Shea och Solskjaer byttes in, O’Shea för en matchotränad Heinze, Solskajer för Darren Fletcher.
Det var just O’Shea som assisterade till Ronaldo’s kvittering. Ronaldo fick bollen, avancerade med fart in mot hemmalagets straffområde och sköt mycket behärskat in 1-1 vid Hahnemann’s vänstra stolpe.
United hade flera klara chanser i andra halvlek. Bl.a annat ett mycket fint spel på högerkanten som resulterade i att Scholes fick mycket bra träff på bollen, dock så STUDSADE den ut via en försvarare. Richardson hade också ett ypperligt tillfälle helt fri framför mål, han halkade dock till och bollen STUDSADE fel.

Det blev inte fler mål. United spelade inte särskilt bra och var kanske inte värda en vinst, trots att man borde ha plockat med sig ytterliggare 2 poäng med tanke på chanserna.
Med tanke på Champions League så vilade ju Sir Alex ett par spelare, vilket straffade sig.

I United förtjänar ingen spelare överbetyg, de bästa var Rio Ferdinand, Michael Carrick och inhoppande Louis Saha. Vidic var också bra med tanke på hans långa frånvaro.

Man Utd:
VDS
Neville, Ferdinand, Vidic, Heinze
Ronaldo, Carrick, Fletcher, Richardson
Scholes
Rooney

Bänk: Kuszczak, Brown, O’Shea (in för Heinze), Solskjaer (in för Fletcher), Saha (in för Richardson)

Nästa match på tisdag mot Benfica i Portugal


Av: Johan Nilsson [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]