Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför Manchester United – Newcastle United

Imorgon fullbordas den sjunde omgången av Premier League. Newcastle gästar Manchester, vid seger avancerar vi i tabellen och återtar den åtråvärda förstaplatsen.

Newcaslte har inlett ligaspelet på ett halvdant vis. Plats nummer 13 i tabellen och endast sju poäng på sex matcher. Det kan inte managern Glenn Roeder vara nöjd med. Motstånderh har heller inte varit av bästa kvalitet. Det enda topplaget man hittils mött är Liverpool, förlust med 2-0. Med topplag räknar jag med giganterna United, Chelsea, Arsenal och nyss nämnda Liverpool. Och så givetvis årets Bolton som imponerat.

Nu kommer alltså nästa chans för Newcastle, att visa upp sin bästa sida och vinna mot Man United, eller att halka efter ännu mer i tabellen via en förlust. Vid en eventuell förlust kan fyra lag passera. Tufft att komma till Old Trafford nu mån tro. Det bättrar knappast på chanserna när den senaste gången Newcastle besegrade United på Old Trafford var 1972. Dessutom har Carlos Queiroz utlovat show, precis som det ska vara på ”drömmarnas teater”.

Manchester United har under ligaspelet imponerat föga vad gäller spelet men att vara missnöjd med poängen vi fått kan inte många vara. Visserligen har även de resultatmässigt bra matcherna dalat med tanke på förlust mot Arsenal och bara oavgjort mot Reading. I CL blev det senast en viktig bortaseger mot Benfica och självförtroendet kan vara på uppåtgående igen…

Newcaslte har ett par namn borta på grund av skador och avstängningar. Kieron Dyer, Shay Given är båda skadadade medan Bernard inte är i tillräckligt god form för spel ännu. Titus Bramble och Celestine Babayaro är avstängda. Giuseppi Rossi får inte delta på grund av att han tillhör United, Manchester United alltså.

Man Utd saknar skadade Silvestre, Giggs och Park.

Newcastles trupp:

Harper, Srnicek, Krul, Carr, Bernard, Moore, Taylor, Ramage, Huntington, Parker, Butt, Duff, Emre, N’Zogbia, Milner, Pattison, Ameobi, Martins, Sibierski, Luque.

Notera att den före detta Unitedspelaren Nicky Butt finns i Newcastle, han startar dock förmodligen inte matchen.

Man Utd:

Van der Sar, Kuszczak, Neville, Ferdinand, Vidic, Brown, Heinze, Evra, Fletcher, Ronaldo, Scholes, Carrick, Richardson, Rooney, Saha, Solskjaer, O’Shea, Smith

Trolig startelva United (4-4-2):
Van der Sar

Neville (K), Ferdinand, Vidic, Heinze

Fletcher, Carrick, Scholes, Ronaldo

Rooney, Saha

Laget känns glasklart med ett undantag. Vem mer än Cristiano Ronaldo spelar yttermittfältare. Darren Fletcher har gjort det bra, Kieran Richardson har varit ojämn, Solskjaer och Evra är andra alternativ. Jag är tveksam till att Sir Alex skulle välja att spela 4-5-1 med Rooney på kanten och sedan en central mittfältare. Men vem vet, någon taktisk triumf kanske kan bli matchavgörande.

Imorgon med matchstart klockan 16.00 blåses matchen igång på Old Trafford. Tre nya fräscha poäng, bra spel och så åter Wayne Rooney i målprotokollet vore ett drömscenario. Faktum är att Rooney gjort fyra mål på de fyra senaste matcherna mot Newcastle.

Skatorna från norr, har hamnat på fel sida av tabellen. Nämligen söderut…

Där ska dem också befinna när matchen är avslutad.

Ge allt grabbar!


Av: Jimmy [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]