Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Hittar Rooney formen?

I morgon väntar Wigan Athletic på JJB Stadium. En typisk match som lag i slutändan vinner eller förlorar ligan på. Således är det av yttersta vikt att United tar tre poäng. Den senaste tiden har många kommentarer berört Wayne Rooney då Manchester United kommit på tal. Engelsmannen har inte varit i form, efter att ha inlett säsong strålande i matchen mot Fulham. Emellertid har kritiken varit något överdriven och Sir Alex Ferguson betonar, inför matchen, vikten av att Rooney koncentrerar sig på att finna matchform, resten kommer per automatik. FA:s absurda avstängning har onekligen varit en delanledning till ovanstående spörsmål.

Truppen är enligt följande: Van der Sar, Kuszczak, Neville, Evra, Ferdinand, Vidic, Brown, Saha, Smith, Carrick, Solskjaer, O’Shea, Richardson, Fletcher, Ronaldo, Jones, Scholes, Rooney och Saha. Ferguson meddelar innan match att Ryan Giggs tränat i veckan och åker med till matchen. Gabriel Heinze har en mindre chans att vara spelklar till matchen mot FC Köpenhamn i veckan, men är definitivt klar vad gäller matchen mot Liverpool den 22 oktober. Vidare skall Ronaldo, fantastisk mot Newcastle, ha fått en mindre smäll på ankeln. Troligtvis kan han ändock delta i matchen. Noterbart är även att Alan Smith är med i truppen. Kan denne vara redo för ett inhopp?

Laget blir troligen: van der Sar, Neville, Vidic, Ferdinand, Evra, Fletcher, Scholes, Carrick, Ronaldo, Saha och Rooney. Bänken blir i sådana fall: Kuszczak, O´Shea, Brown, Solskjaer och Richardson (Smith?). Möjligen kan Ferguson välja att göra ett par mindre ändringar. Att han spelar O´Shea är inte omöjligt. Troligt är då att han byter ut Carrick eller Fletcher. Båda har haft tuffa matcher under uppehållet och löper mycket under matcherna, varför det kan vara aktuellt med vila. I övrigt kan Brown få starta istället för Neville eller Vidic. Det mest troliga är, i sådana fall, att managern vilar åldersmannen Neville, då Brown även kan operera i egenskap av högerback.

Det är enbart att hoppas på att laget gör en lika god match som mot Newcastle. I denna match dominerade mittfältet totalt. Carricks mer defensiva ansvar har troligen gjort att Scholes känner sig trygg i sitt spel. Den förra är en kvalitetsspelare, vilken Scholes saknat vid sin sida under en längre tid. Onekligen har detta gjort att Scholes kunnat koncentrera sig på rollen som kreatör, i vilken han varit mycket bra. Ronaldos insats mot Newcastle var kanske hans bästa någonsin i en United-tröja. I stort sett har han, tillsammans med Scholes, varit den som varit bäst i United denna säsong. Även Fletcher har spelat upp sig efter en mindre god inledning på säsongen. I matchen mot Fulham avvägde han sina löpningar från kanten mycket väl och var nära att göra mål. Med sin löpvilja är han en tillgång. Något en kunde önska är att han blev bättre vad gäller sina inlägg.

Sammantaget bör Rooney ha goda förutsättningar att komma tillbaka i form. United vann knappt förra säsongen med 2-1 och det lär bli en tuff match. Matchen startar kl. 13.45 och sändes på Canal +.


Av: Jesper [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]