Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför Manchester United – FC Köpenhamn

Ikväll gästas United av FC Köpenhamn när Champions League går in i den tredje omgången. Våra nordiska grannar kommmer garanterat göra allt för att försöka stoppa storfavoriten på Old Trafford. Frågan är om United lyckas ta årets nionde poäng?

Det kommer bli en tuff och hård match ikväll. Det kommer absolut inte bli enkelt. Det är lätt att stirra blint på att laget vi möter kommer från Danmark. En liga som absolut inte håller någon högre klass. Men vi möter inte det gamla vanliga FCK, vi möter nämligen ett lag som kliver in på Old Trafford inför 76000 åskådare. Vi kommer ställas inför en köttmur som kommer göra allt för att förstöra kvällen för oss Unitedfans. De kommer söka efter kontringar och hoppas på att en rutinerad kille från Göteborg ska göra det avgörande målet. Jag talar givetvis om Marcus Allbäck. Det kommer talas om laget som har allt att vinna och inget att förlora. Och det kommer bli ett h e l v e t e på Old Traffords gröna matta om United grips av frustration och panik. Om vi får ett ledningsmål i inledningen tvingas FCK till ett offensivare och öppnare spel, det kommer inte bli några problem då. Men jag är rädd, att United som så ofta förr, litar på styrkan att avgöra matcher kring slutet.

Kommer FCK att lyckas då? Nej, jag tror inte det. Jag tror och hoppas att Sir Alex ställer upp med det offensiva manskap jag så iskallt räknar med. Att attackera och spela ut sitt register, det är det som kommer fälla avgörandet till våran fördel. Då kommer det bli tre nya härliga poäng. Vi behöver knappast vara oroliga med matchvinnartyper som Solskjaer, Saha, Rooney, Ronaldo och Giggs. Lägg dessutom till spelgenier som Paul Scholes och Michael Carrick. Men visst, mardrömmen vore ju att FCK får en liknande start som Wigan senast. Då kan allt hända.

Truppen United:

Van der Sar, Kuszczak, Neville, Brown, Vidic, Ferdinand, O’Shea, Evra, Solskjaer, Ronaldo, Fletcher, Jones, Scholes, Carrick, Giggs, Richardson, Saha, Rooney, Smith.

Van der Sar är ohotad i mål och kommer garanterat att starta. Neville lär ersätta Brown, efter att ha vilat i helgen. Vidic och Ferdinand fortsätter i mitten efter flera fina insatser. Evra spelar till vänster då Heinze är skadad. Till höger väljer förmodligen Sir Alex Ronaldo då denna är tillbaka i truppen, även om Solskjaer är ett hett alternativ. Solskjaer kommer säkerligen få speltid, men då i den andra halvleken. Ryan Giggs väntas återkomma i startelvan efter skadan, inhoppet senast gav mersmak. Absolut toppklass! På topp spelar förmodligen Louis Saha och Wayne Rooney. Saha gjorde återigen mål och Rooney gjorde en mycket bra insats.

Startelvan (4-4-2):
Van der Sar
Neville (K), Ferdinand, Vidic, Evra
Ronalo, Carrick, Scholes, Giggs
Saha, Rooney

Bänken:
Kuszczak, Brown, O’Shea, Smith, Solskjaer.

United saknar Heinze och Park på grund av skador.

FCK har hittils tagit en poäng. Det blev 0-0 hemma mot Benfica och sedan förlust (1-0) mot Celtic på bortaplan. Mitt tips i matchen är 1-0, FCK har på två matcher inte lyckast göra mål men uppträtt bra defensivt. Den danska muren ska stoppa United men jag tror den rivs någonstans när klockan passerat 60 minuter. Men skulle det där målet komma tidigt i matchen, ja… då kommer det antagligen bli fler.

Truppen FC Köpenhamn:
Jesper Christiansen, Lars Jacobsen, Hjalte Nørregaard, Brede Hangeland, Tobias Linderoth, Michael Silberbauer, Fredrik Berglund, Marcus Allbäck, Atiba Hutchinson, Michael Gravgaard, Dan Thomassen, Oscar Wendt, Razak Pimpong, William Kvist, Jeppe Brandrup, Nikolaj Hansen, Martin Bergvold, Benny Gall.

Köpenhamn saknar rutinerade backen Andre Bergdolmo och mittfältaren Jesper Gronkjaer (fd. Chelsea). Gronkjaer hade varit ett vasst kontringsvapen, nu får FCK klara sig utan honom vilket är ett tungt avbräck. Trots att Tobias Linderoths fru är höggravid reser han till Manchester för att spela.

Bollen är visserligen rund. Men den kommer förhoppningsvis, som oftast, ligga kring fötterna på Paul Scholes och Michael Carrick. Gör den det, då kommer den rulla våran väg. Jag lovar.

Matchstart ikväll klockan 20.45 och matchen sänds på Viasat Sport 1.

Ge allt grabbar!


Av: Jimmy [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]