Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför Bolton – Manchester United

Efter förra söndagens starka insats mot Liverpool väntar i morgon en tuff match mot topplaget (!) Bolton på Reebok Stadium. Förra säsongen lyckades United vända 0-1 och vinna med 2-1 i motsvarande möte. Positivt är även att Gabriel Heinze, Mikael Silvestre och Alan Smith alla spelade i veckans Carling Cup-match mot Crewe Alexandra. Fortsätter den positiva trenden eller överraskar Bolton?

United mönstrar följande trupp: Van der Sar, Kuszczak, Neville, Brown, Ferdinand, Vidic, O’Shea, Silvestre, Evra, Heinze, Fletcher, Ronaldo, Scholes, Carrick, Giggs, Richardson, Saha, Rooney, Smith, Solskjaer. Förutom att Heinze, Silvestre och Smith är med i truppen kan konstateras att den är starkare än på länge.

Sir Alex Ferguson får troligen inga problem att välja lag vad gäller de defensiva positionerna. Överlag tycks hans inställning inför matchen vara att satsa på samma lag som mot Liverpool. Således tror undertecknad att Edwin van der Sar, Gary Neville, Nemanja Vidic, Rio Ferdinand och Patrice Evra spelar. De fyra första är tämligen säkra och det skulle kännas underligt i fall Ferguson petar Evra efter dennes fina insats mot Liverpool. Visserligen stundar en CL-match (FC Köpenhamn på Parken), innebärande att United i praktiken kan säkra avancemang, men med tanke på att laget har full poäng i denna turnering bör argument, såsom vila, inte vara bärkraftiga.

Mittfältet torde utgöras av Fletcher, Scholes, Carrick och Ronaldo (Giggs). Den senare är spelklar igen efter sjukdom och det skulle inte förvåna om Ferguson väljer att spela honom istället för Giggs, trots att han indikerat att det blir oförändrad startelva jämfört med Liverpool. Walesaren har varit i storform, men nyligen kommit tillbaka från skada. Därför kan det hända att Ferguson låter honom inleda på bänken. Innermittfältet känns givet och att peta Fletcher efter dennes fantastiska attityd och insats mot Liverpool bör inte vara aktuellt. Skotten avlastade innermittfältet på ett fint sätt senast och är i bättre form än på länge.

Vidare bör Wayne Rooney och Louis Saha spela från start då de är förstaval som anfallare. Bänken bör utgöras av följande spelare: Tomascz Kuszczak, John O´Shea (Wes Brown), Solskjaer, Heinze och Giggs (Ronaldo). Sammantaget är det ett starkt lag och kanske den starkaste bänken på länge.

Bolton har duktige Kevin Nolan avstängd. Abdoulaye Faye (hjärnskakning), Nicolas Anelka (knäskada) och El-Hadji Diouf (ankeln) är alla osäkra. Hemmalaget är ett mannskap, vilket kan ställa till problem för vilket lag som helst. Nämnas kan att de slog Liverpool med 2-0 på hemmaplan tidigare under säsongen. Underskattade Kevin Davis är farlig. Detta är en spelare som är stark både vad gäller mark- och huvudspel. Med sin relativt stora kropp kan han se klumpig ut, men uppvisar ibland stor skicklighet. Givetvis är El-Hadji Diouf också att beakta, i fall han blir spelklar. Att se upp för är duktige Stelios Giannakopoulos, vilken är irrationell som ytter. I övrigt är det värt att nämna Ivan Campo och Gary Speed som fortfarande står sig bra i PL. Målvakten Jussi Jaaskelainen är i stunder en av PL:s bästa målvakter, bland annat kan nämnas att han nyligen räddade två straffar under samma match. Gamle United-bekantingen Quinton Fortune lär inte spela, då han är borta på grund av en skada på vaden.

Matchen sänds på Canal + Sport, med start 16.00. Låt oss hoppas att den positiva trenden fortsätter…


Av: Jesper [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]