Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United körde över Pompey

76004 personer (nytt publikrekord – igen) såg United köra över Portsmouth fullständigt. Det borde blivit 3-4 mål till men David James storspelade.

Harry Redknapp tvingades undvara Linvoy Primus och Glen Johnson i backlinjen. Dessutom även Sol Campbell, som tvingades slänga in handduken på matchdagen. Av någon konstig anledning så satte han även Kanu på bänken, och där fick han stanna hela matchen. Däremot så kom både Benjani och Gary O’Neil till spel.

Portsmouth:
James
Pamarot, O’Brien, Stefanovic, Taylor
O’Neil, Fernandes, Mendes, Davis, Kranjcar
Benjani

Bänk: Kiely, Hughes (in för Kranjcar i 84:e), Cole (in för Fernandes i 46:e), Lualua (in för Benjani i 66:e), Kanu

Sir Alex startade med exakt samma lag som krossade Bolton förra helgen, det innebar att Giggs, Neville, Saha, Ferdinand, Evra och Scholes återigen fanns med från start. På bänken fanns 3 försvarare och 1 mittfältare, ingen Alan Smith alltså, vilket är konstigt med tanke på att Solskjaer är skadad.

United:
Van der Sar
Neville, Ferdinand, Vidic, Evra
Ronaldo, Carrick, Scholes, Giggs
Saha, Rooney

Bänk: Kuszczak, Brown, O’Shea (in för Ronaldo i 75:e), Silvestre (in för Carrick i 71:e), Fletcher (in för Rooney i 75:e)

United rivstartade, precis som senast och lade i högsta växel från start. Redan efter 2 minuter rinner Rooney igenom på ett snabbt inkast från Neville. Rooney blir fri med James men rivs ned bakifrån av Stefanovic med straff som påföljd. Saha stegade upp och slog en mycket säker straff utom räckhåll för James, som slängde sig åt rätt håll.
Några minuter senare så sätter O’Brien dubbarna över låret på Saha med och frisparken var solklar. Ronaldo stegade upp och sköt ett sådant vobblande skott som kan hamna lite var som helst, denna gång gick den otagbart förbi James vid hans vänstra stolpe och 2-0 efter 10 minuters spel.
Efter detta var det Neville’s tur 2 gånger om. Neville, helt fantastisk för dagen, snodde bollen från Taylor, vek in och sköt ett vänsterskott som James gjorde en fin fotparad på. Några minuter senare spelades Neville brilljant fri av Rooney, återigen räddade dock James snyggt.
Rio Ferdinand fick nästa chans då han försökte placera in bollen vid James bortre stolpe, James fick dock fingrarna på bollen och tipapde till höran.
Rooney, som varit mycket bra dittills, fick själv en fin chans då han frispelades, James var dock snabbt ute och avvärjde, returen gick till Scholes som sköt mot mål, men O’Brien rensade undan.
United var helt överlägsna, däför kom Pompey’s enda chans som en blixt från klar himmel. En hörna hamnade så småningom hos Taylor som fick på en fin volleyträff som Van der Sar såg sent och bara hann få upp handen på och tippa till hörna.

Pompey bytte in Andy Cole, till hemmasupportrarnas jubel, istället för en helt osynlig Fernandes. Detta hjälpte något, benjani hade ett hyffsat markskott som Van Der Sar räddade, United fortsatte dock att ha fullständig kontroll på matchen.
Vidic borde ha avgjort matchen då han från nära håll fick chansen, James räddade dock återigen. Kranjcar hade sedan kort efter en ypperlig möjlighet, som han borde gjort mål på, men sköt strax utanför Van Der Sar’s vänstra stolpe.
Domare Dean missade sedan en straff när Stefanovic tog bollen med handen då Scholes var på våg igenom. 3-0 kom istället en stund senare, Neville slog ett perfekt inlägg som Vidic var först på, inte ens James hade en chans.
United hade ett par klara chanser ytterliggare under de sista 20 minuterna, men antingen var James ivägen eller så var skärpan dålig framför mål. Även Pompey hade ett par bra chanser, främst genom O’Neil och Taylor igen.

Slutresultatet var inget att klaga på, även om jag önskat ett par mål till, med tanke på chanserna.
Gary Neville var bäst på plan och visade att han fortfarande är Premier League’s bäste högerback, se och lär! Nemanja Vidic var återigen strålande, han är för tillfället den bäste mittbacken i ligan och överträffar Ferdinand just nu. Evra var åter mycket bra på vänsterbacken, var dock inte inblandad i spelet så mycket. På mitten var Paul Scholes återigen bäst, hans missade nog inte en pass på hela matchen, brilljant. Michael Carrick hjälpte backlinjen förträffligt återigen och var stensäker i defensiven. Ryan Giggs och Cristiano Ronaldo blixtrade till ofta på kanterna och bidrog starkt till United’s offensiv. Wayne Rooney gjorde åter en stark match, även om målen uteblev denna gång. Hans samarbete med Louis Saha är imponerande, Saha var återigen mycket bra.

I och med att Chelsea förlorade borta mot Tottenham så är nu United 3 poäng före i tabellen, poäng som kan behövas nästa helg då man åker till Blackburn, där man har erkännt tufft.


Av: Johan Nilsson [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]

Res med oss till Manchester!