Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför Southend – Manchester United

Man Utd ställs mot Southend i den fjärde omgången av Carling Cup, Southend ligger på sista plats i Coca-Cola Championship. Men kom ihåg, allt kan hända i skrällarnas egen turnering…

Southend är alltså bottenlag i den engelska andradivisionen, man ligger på allra sist plats. Endast 10 poäng har resulterat i plats 24 gällande ordningen och man har inte skaffat sig något ljust utgångsläge efter uppflyttningen från Coca-Cola League 1 (division 1).

I den förra omgången av Carling Cup besegrade Man Utd Crewe Alexandra efter vissa bekymmer. De var nykomlingar i tredjedivisionen, nu får vi rikta in oss på en nykomling i andradivisonen istället. Något säger mig att Southend borde vara bättre än Crewe och vi vet ju hur det gick senast. Tack vare Kieran Lee står vi faktiskt här idag!

Southend är trots allt vidare till omgång fyra i Carling Cup, det kan ingen ta ifrån dem. Underskattning får absolut inte ske, för då kan vad som helst hända. I de tidigare matcherna har Southend spelat enligt följande:

Bournemouth – Southend 1-3 (omgång 1)
Southend – Brigthon 3-2 (omgång 2)
Leeds – Southend 1-3 (omgång 3)

Bournemouth och Brighton spelar i div. 1 medan Leeds hör hemma i Championship. Tre segrar på full tid, och noterbart tre mål i varje match. Framåt alltså!

Det är heller ingen slump att man presterar på motståndarens planhalva, faktum är att man har en riktig vass anfallare i Freddy Eastwoood. Förra säsongen mäktade han med 23 mål och vann skytteligan i div. 1 samt två mål i cuperna. Hittills i år har han inte slutat producera, trots att laget ligger sist. Sex mål har det blivit i Championship och så tre i cupspelet. Freddy Eastwood alltså, lägg namnet på minnet…

Följande manskap är uttagna i Sir Alex trupp inför resan till Roots Hall;

Manchester United:
Kuszczak, Heaton, Gray, Brown, Ferdinand, Vidic, O’Shea, Silvestre, Heinze, Lee, Evra, Fletcher, Carrick, Jones, Richardson, Ronaldo, Smith, Saha, Rooney, Shawcross

Sir Alex har, efter det misslyckade försöktet att ta en enkel seger mot Crewe, bestämt sig för att spela fler A-lagsspelare. Dvs, reservlagsspelarna och de yngre talangerna har inte fått lika stort uttrymme i truppen, även om de som är uttagna givetvis kommer få speltid. Enligt Fergie är det defintivt klart att Ryan Shawcross, David Jones, David Gray och Kieran Lee får spela. Ronaldo och Rooney inleder förmodligen på bänken. Undertecknad tror även på speltid från start för Richardson och Smith. Backlinjen kan formeras på massvis sätt, mest troligt är att Lee spelar till höger. Heinze lär spela till vänster för att få 90 minuter i kroppen. I mitten spelar David Gray tillsammans med Ryan Shawcross. På mitten lär Fletcher spela till höger med Jones och Carrick centralt. Till vänster spelar säkerligen Kieran Richardson. I anfallet är det mest sannolikt att Saha gör Smith sällskap.

Man Utd har skador på Ji-Sung Park och Ole Gunnar Solskjaer. Ryan Giggs, Paul Scholes, Gary Neville och Edwin van der Sar vilas.

Southend väntas ställa upp med en 4-4-2-uppställning och har ett par spelare borta. Nämligen; Matt Harrold, Lee Bradbury, Adam Barrett och Billy Paynter.

Southends manager Steve Tilson räds inte Sir Alex starka manskap utan ser det mer som roligt att så pass stora spelare kommer till staden och att det vore stort för lagets fans att få se spelare som Wayne Rooney och Rio Ferdinand.

Förhoppningsvis räcker det stjärnfyllda truppen till ytterligare en match i Carling Cup, detta är matchen om vilket lag som spelar kvartsfinal i den “ärofyllda” ligacupen. Southend eller Manchester United?

Trolig startelva (4-4-2):
Kuszczak
Lee, Gray, Shawcross, Heinze
Fletcher, Carrick, Jones, Richardson
Saha, Smith

Matchen spelas imorgon (tisdag) med start 20.45 och visas på Viasat Sport 1.

Ge allt grabbar!


Av: Jimmy [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]