Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ronaldo och Neville tillbaka mot Sheffield U

En lätt match på papperet kan i morgon bli en svår uppgift då Manchester United möter Sheffield United på Bramall Lane. Laget från Sheffield ligger på 17:e plats i tabellen, medan laget från Manchester leder ligan efter en mycket övertygande inledning. Positivt för det sistnämnda laget är att Gary Neville och Cristiano Ronaldo båda friskförklarats inför matchen.

Truppen är enligt följande: Van der Sar, Kuszczak, Neville, O’Shea, Brown, Ferdinand, Vidic, Evra, Heinze, Ronaldo, Fletcher, Scholes, Carrick, Giggs, Richardson, Saha, Rooney och Smith.

Manchester United överkom ett gammalt spöke förra lördagen då de slog Blackburn Rovers borta med 1-0. Laget som spelade då, det vill säga VDS, GN, NV, RF, PE, CR, PS, MC, RG, WR samt LS får sägas vara det ordinarie laget för tillfället. Landslagsspel samt det faktum att United den kommande veckan möter Celtic på Parkhead i CL kan innebära att Sir Alex Ferguson ändrar startelvan.

Möjligen kan Fergie välja att spela Darren Fletcher och John O´Shea som inte spelat på länge. I sådana fall bör det vara logiskt att vila Michael Carrick och Ryan Giggs. Den förra har spelat många matcher på sistone och den senare fick en smäll på foten i Wales´ match mot Liechtenstein i veckan. Mer troligt är att Wes Brown (eller John O´Shea) spelar högerback istället Gary Neville. Visserligen är den senare friskförklarad, men Fergie sade efter förra matchen att United troligen skulle vila Neville för att ytterligare undvika problem med vadmuskeln. Några övriga byten är svårt att se. Patrice Evra har spelat upp sig rejält på slutet och bör inte bytas ut mot Mikael Silvestre eller Gabriel Heinze. Det är bara hoppas att United inte underskattar motståndet och mixar om på flera positioner i laget. Detta bör inte hända de Fergie betonat vikten av att ha ett försprång om tre poäng inför matchen mot Chelsea den 26 november.

Sheffield United presenterar följande trupp: Kenny, Bennett, Unsworth, Davis, Morgan, Short, Sommeil, Leigertwood, Kozluk, Jagielka, Gillespie, A Quinn, Hulse, Nade, Kazim-Richards, Webber, Montgomery, Law och Geary. Laget har inte haft någon sprudlande inledning på ligan och har endast tagit tio poäng. Senaste vinsten var mot Newcastle United på bortaplan då laget vann med 1-0, efter mål av den gamle United-anfallaren Danny Webber. Annars är bäste målgörare Rob Hulse med fyra mål. Keith Gillespie är en annan gammal United-spelare som återfinnes i laget. Denne var en del av den affär som en gång möjliggjorde Andrew Cole´s övergång till Manchester United. Laget är mycket svåranalyserat då det inte spelat särskilt bra hittills samt det faktum att de precis flyttats upp från The Championship.

Matchen startar kl. 16.00 och sänds på Canal + Mix.


Av: Jesper [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]

Res med oss till Manchester!