Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför Celtic – Manchester United

Slaget om Storbritanien, del två. Den första slutade med seger, 3-2 på Old Trafford, för United. Den andra matchen behöver vi inte vinna då endast en poäng är nödvändigt för avancemang i Champions League.

Den sista striden i gruppspelet mellan Skottlands giganter Celtic och Englands för tillfället bästa lag, Manchester United. Det kommer inte vara något vänligt spel ute på Celtic Park inför tiotusentals skrikande skottar. Det kommer att bli krig, ingen kommer vika ner sig. Det är en sak som är säker.

Celtic på hemmaplan är en fruktansvärt jobbig motståndare. Hittills i ligan har det blivit åtta(!) raka segrar, inte en enda tappad poäng. I Champions League är man också obesegrade på hemmaplan, två raka segrar. Förlusterna har kommit på Old Trafford och så mot Benfica, i Portugal. Hemmamatcherna har slutat 3-0 mot Benfica och 1-0 mot FCK. Detta är imponerande fakta!

Celtic står inför två frågatecken inför matchen. Gary Caldwell och Kenny Miller är båda osäkra för spel på grund av skador.

Man Utd har en mycket fin formtopp för tillfället. Segern mot Sheffield United i helgen var lagets sjunde raka i PL. Mycket glädjande är också att Wayne Rooney börjat producera igen. Sju mål har det blivit i PL, Rooney har minsann tystat tvivlarna.

Men jag tror inte det är Wayne Rooney som kommer bli avgörande för matchen. Jag tror matchen kommer avgöras mycket i duellerna mellan de båda lagens centrala mittfältare. Scholes/Carrick vs Lennon/Gravesen. Där finns generalerna och ledarna som skall starta kriget och kanske kan avsluta det också? Vinnaren på mitten ger i alla fall sitt lag ett mycket bra utgångsläge. United bör också se upp med Celtics målfarliga anfallare Jan Vennegoor of Hesselink samt Shunsuke Nakamura.

Sir Alex reser till Skottland med följande trupp;

Manchester United:
Van der Sar, Kuszczak, Neville, Brown, O’Shea, Ferdinand, Vidic, Evra, Silvestre, Heinze, Ronaldo, Fletcher, Scholes, Carrick, Giggs, Richardson, Saha, Rooney och Smith.

United har skador på Ji-Sung Park och Ole Gunnar Solskjaer.

Trolig startelva (4-4-2):
Van der Sar
Neville (K), Ferdinand, Vidic, Evra
Ronaldo, Carrick, Scholes, Giggs
Saha, Rooney

Matchen inleds klockan 20.45 och visas på Viasat Sport 1.

Ge allt grabbar!


Av: Jimmy [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]

Res med oss till Manchester!