Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför West Ham – Man Utd

Boleyn Ground i London väntar för United. Värdar är West Ham med sin nye manager Alan Curbishley i spetsen.

Man Utd
Sedan förlustmatchen mot Arsenal i september, för övrigt United’s största bottennapp spelmässigt hittills, så har man spelat 11 matcher. 9 av dessa har vunnits, i 2 har man delat på poängen (Reading och Chelsea). Så formen talar förstås för United, det och det klart bättre spelarmaterialet.
Sir Alex har bara 1 spelare på skadelistan, vilket är helt otroligt med tanke på hur det brukar se ut. Patrice Evra är fortfarande borta för sin skada han ådrog sig mot Benfica. I övrigt är det samma lag, vilket innebär att Heinze fortsätter på vänsterbacken. Ji-Sung Park och Solskjaer är båda i truppen, kanske slipper vi se 3 försvarare på bänken framöver?
Det finns ingen som helst anledning att vila någon spelare, nästa match är om 6 dagar och den förra var derbyt i helgen. Så jag blir förvånad om det inte är ordinarie lag på banan när lagen släpps i morgon. Det är väl bänken som är mer osäker i så fall, vem mer än Kuszczak och Fletcher sitter där? Förhoppningsvis Brown, Park och Solskjaer, äntligen lite hög kvalitet även på bänksidan. Dock så lär väl “hjälpgumman” O’Shea finnas där.

Preliminär trupp:
Van der Sar, Kuszczak
Neville, Brown, Ferdinand, Vidic, Silvestre, Heinze
Ronaldo, Fletcher, O’Shea, Scholes, Carrick, Giggs, Park, Richardson
Rooney, Smith, Solskjaer, Saha

Troligt lag:
Van der Sar
Neville (c), Ferdinand, Vidic, Heinze
Ronaldo, Carrick, Scholes, Giggs
Saha, Rooney

Bänk: Kuszczak, Brown, O’Shea, Fletcher, Solskjaer

West Ham
Det som talar för West Ham är att man har bytt manager, detta är alltid en fördel första matchen, alla spelare vill visa vad man går för. Detta är väl det enda som talar för att hemmalaget skall ta någon poäng. Laget ligger just nu på nedflyttningsplats och har 7 förluster på sina 10 senaste matcher. Ser man på laget så är det helt klart bättre än vad tabellen visar, det finns mycket kvalitet där, bl.a de 2 argentinanrna, chockvärvningarna i somras, Carlos Tevez och Javier Mascherano. Båda dessa har dock misslyckats kapitalt och inte alls kommit in det engelska spelet. Tevez har deltagit i 11 matcher (7 från start) och ännu inte gjort något mål, Mascherano har bara deltagit i 5 matcher (3 från start). Bäste målskytt i laget är Bobby “Bazooka” Zamora med 5 mål.
I laget finns 3 f.d United-spelare, Roy Carroll, Jonathan Spector och veteranen Teddy Sheringham, 40 år ung!
På skadelistan finns mittbacken Gabbidon samt. anfallaren Dean Ashton. Carroll har varit inne på behandling för alkoholproblem. Anton Ferdinand (Rio’s bror) beräknas vara tillbaka efter skada och går in tillsammans med James Collins centralt.

Preliminär trupp:
Green, Carroll
Konchesky, McCartney, Ferdinand, Collins, Spector, Dially, Pantsil, Mears
Bowyer, Reo-Coker, Benayoun, Etherington, Mullins, Noble, Mascherano
Tevez, Harewood, Zamora, Sheringham, Cole

Troligt lag:
Green
Spector, Ferdinand, Collins, Konchesky
Benayoun, Reo-Coker, Bowyer, Ehterington
Tevez, Zamora

Bänk: Carroll, Dailly, Noble, Mullins, Harewood

Inbördes möten
Lagen har mötts 111 gånger genom åren, varav 102 i ligan. United har vunnit 49 av dessa, West Ham 38. Hemmalaget har inte slagit United sedan hemma sedan april 1994, då man vann med 1-0. Dock så vann man på Old Trafford i december 2001 med 1-0, målskytt då var Defoe. Förra säsongens möte slutade 1-2, trots att hemmalaget tog ledningen redan efter 2 minuter genom Harewood, Rooney och O’Shea vände dock på steken till United’s fördel.

United har 5 poäng ner till Chelsea, som har en svår bortamatch mot Everton. Det är sådana här matcher som mot West Ham som avgör ligan, seger är nästan ett måste.


Av: Johan Nilsson [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]