Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Förlust på Boleyn Ground

Det var en sådan dag helt enkelt, inget funkade. Samtidigt funkade allt för West Ham, det hade kvittat om Saha stått inne i målet, han hade ändå fått in den mellan stolparna.

Nye managern Alan Curbishley chansade inte utan satte in det tyngsta han hade, här dög inga argentinare inte, utan bara brittiskt stål. Inte ens Benayoun fick plats. Istället var det krigare som Harewood, Zamora, Mullins och Bowyer som gällde.

United kom till spel helt ordinarie, hur man nu räknar Heinze / Evra. På bänken fanns inte Fletcher med, istället var Park tillbaka från skada, där fanns också som vanligt John O’Shea samt. Solskjaer och Silvestre, förutom Kuszczak då.

United var som väntat det lag som ville mest framåt, som alltid, West Ham försvarade sig dock utmärkt och krympte ytorna nästan helt. United hade mycket svårt att vaska fram några bra chanser, Giggs fick dock en i inledningen som kanske borde blivit mål, förre United-backen Jonathan Spector stod dock i vägen.
På andra sidan hade Etherington en utmärkt nickchans men han kom för sent och fick bollen utanför på Bowyer’s inlägg.
Som nämnts så hade United svårt att tränga igenom West Ham’s mur, man fick oftast ta skott utifrån. Ett bra sådant hade Louis Saha, hans skott nere vid stolpen räddades dock fint av Green i hemmamålet.
Bobby Zamora hade sedan halvlekens bästa chans, som aldrig borde ha kommit. En långboll hittade Zamora, som i kamp med Ferdinand, slutligen knuffade undan honom, axel mot axel först men sedan en ordentlig knuff, och kom fri med Van der Sar. Holländaren gjorde dock en brilljant räddning då han läste Zamora’s skott. Det är sällan Van der Sar får ingripa på detta sättet då United’s försvar är allt för starkt, men här visade han varför han är en av ligans och världens bästa målvakter.
Ytterliggare ett par fina skottlägen räddades eller täcktes bort, en nick av Rooney smet decimetern utanför. Man märkte att det var en sådan dag…

Den andra halvleken var snarlik den första. United förde spelet och var de som behövde vinna mest, men hemmalaget fortsatte att krympa ytor och göra det enormt trångt.
Ronaldo och Giggs inledde med ett par skott som räddades enkelt av Green. Nästa räddning var dock inte enkel. Ronaldo skar in mot mål, fintade snabbt vänster men gick höger och sköt ett mycket bra markskott som Green “idioträddade” på. Vid detta laget kunde man lika bra stängt av TV’n, det var en sådan match där målvakten gör sitt livs match, det kvittade hur mycket press och chanser hade, det var ändå dömt att misslyckas. Men varför satt man egentligen kvar?
När timmen var spelad hade Giggs en jättechans. Ronaldo spelade in bollen till en helt fristående Giggs framför mål, hur Giggs lyckades få bollen över mål från 5 meter är otroligt, men så var fallet. Det var som förgjort.
Med kvarten kvar kom chocken. Inbytte Teddy Sheringham hade bollen på kanten, chansade och fick bollen mellan benen på Vidic till Harewood. Harewood höll undan Ferdinand och spelade snett inåt bakåt till en framstörtande och utan markering kommande Reo-Coker, som enkelt stötte bolle i mål bakom en chanslös Van der Sar. Helt ologiskt och knappast välförtjänt, men så är fotbollen.
United kom inte närmare än ett par hörnor i slutet. Park och O’Shea (för huvudspelet) byttes in för att öka trycket framåt, men inget hjälpte.

Det var helt enkelt en sådan där dag då inget lyckades. Chelsea hade max flyt i sin match mot Everton och vann trots underläge 2 gånger, United hade knappast flyt mot ett bra West Ham. Det märktes definitivt att hemmalaget hade bytt manager, alla spelarna slet som djur för att imponera på sin nye chef och alla gjorde det mycket bra. Att United vann bollinnehavet och chanserna klart hjälper ju knappast när man inte gör mål. Hade denna match kommit innan Pardew fått chansen hade vi helt klart haft ett annat slutresultat, men det blir alltid så här vid managerbyte. Samtidigt så är West Ham ett klart bättre lag än vad tabellen visat, de har kvaliteter för övre halvan. Man kan bara hoppas att Aston Villa får betala för detta nästa helg.
I United så får bara Ronaldo överbetyg, han försökte hela tiden och lyckades ofta med det han företog sig. Resten i laget kan mycket mycket bättre.

Som jag skrev i införrapporten så var detta en match som man måste vinna för att vinna ligan, nu gjorde man inte det och framtiden ser oviss ut. United har ett svårt bortaschema i vår, men samtidigt så är man alltid starkare på våren än hösten, kan ju hoppas att traditionen håller i sig.

United:
Van der Sar
Neville, Ferdinand, Vidic, Heinze
Ronaldo, Carrick, Scholes, Giggs
Saha, Rooney

Bänk: Kuszczak, Silvestre, Park (in i 88:e för Heinze), O’Shea (in i 84:e för Carrick), Solskjaer (in i 73:e för Giggs).


Av: Johan Nilsson [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]