Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför Manchester United – Wigan Athletic

United tar sig an Wigan på Old Trafford under annandagen. Detta blir ytterligare en viktig match under julhelgen. Kan man möjligtvis önska sig tre poäng som en sista julklapp?

Manchester United:

Följande preliminära trupp är tillgänglig för morgondagens match:
Van der Sar, Neville, Ferdinand, Vidic, Evra, Ronaldo, Scholes, Fletcher, Park, Saha, Giggs, Kuszczak, Brown, Rooney, O’Shea, Silvestre, Heinze, Solskjaer, Richardson.

Michael Carrick saknas på grund av skada, Paul Scholes och Nemanja Vidic är avstängda.

United leder fortfarande tabellen och har imponerat under säsongen. Extra starkt kändes det som att kunna vinna med 3-0 mot Aston Villa efter att ha förlorat matchen dess för innan. Det visar tecken på styrka och gott självförtroende att inte hamna i någon längre svacka. Mot Wigan ska det bli ytterligare en seger, oavsett vad som egentligen inträffar. Det bara ska bli tre poäng!

Det kommer bli intressant att se vilken elva Sir Alex väljer att starta med. Det finns risk att spelarna skadar sig under denna tuffa matchning som det faktiskt är under julhelgen och december. Därmed vilar Sir Alex möjligivs någon eller några spelare. Van der Sar vaktar målet och fyrbackslinjen med Neville, Ferdinand, Brown (ersätter Vidic) och Heinze/Evra känns säker med undantag för vänsterbacksplatsen. Evra spelade senast, kanske dags för Heinze nu då? På mittfältet lär Ronaldo och Park spela yttermittfältare. Giggs kommer förmodligen ersätta Scholes centralt och spela tillsammans med Fletcher då Carrick saknas. I anfallet återkommer Rooney från start och spelar tillsammans med Saha.

Trolig startelva:
Van der Sar
Neville (K), Brown, Vidic, Heinze
Ronaldo, Fletcher, Giggs, Park
Rooney, Saha

Wigan Athletic:
Managern Paul Jewell har tagit ut följande trupp till mötet med serieledarna: Kirkland, Jackson, Hall, Kilbane, Cywka, Johansson, Landzaat, Heskey, Boyce, Cotterill, Skoko, Baines, De Zeeuw, Wright, Todorov, Teale, Pollitt.

Wigan har en lång lista med otillgängliga spelare, hela sju stycken faktiskt! Henri Camara, Andy Webster, Antonio Valencia, Paul Scharner, Steve McMillan och Ryan Taylor är alla skadade medan Lee McCulloch är avstängd.

Wigan ligger inför matchen på plats nummer 13 i Premier League. Det har hittills blivit 22 poäng på 19 spelade matcher. Dagsformen är inte speciellt god med tanke på poängskörden de senaste matcherna. Wigan har inte vunnit någon match på de fyra senaste försöken men däremot spelat en oavgjord. Dessutom snubblade man på mållinjen när man föll i slutminuten mot Chelsea (2-3) i lagets senaste match. Emile Heskey visade då att han fortfarande kan, den gamla storspelarena stod för Wigans båda mål. Andreas Johansson spelade för en gångs skull från start, kanske gör han det igen? Wigan lär inte ändra startelvan speciellt mycket med föregående match, det finns heller inte så mycket att ändra med sett till frånvarolistan.

Trolig Startelva:
Kirkland
Boyce, De Zeeuw (K), Hall, Baines
Johansson, Landzaat, Skoko, Kilbane
Todorov, Heskey

Julen 2006 går mot sitt slut, men en sista julklapp kvarstår. Givetvis en seger i morgondagens möte med Wigan.

Matchen sänds på Canal+ Sport 2 med start klockan 16.00

Ge allt grabbar!


Av: Jimmy [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]

Res med oss till Manchester!