Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför Manchester United – Aston Villa

Det har blivit dags för den tredje omgången av FA-cupen och inträdet i turneringen för United och Villa. Egentligen kretsar allt kring något annat. Det har blivit dags för inträdet i Man Utd för Henrik Larsson. Tiden är inne. Och så en sak, vinn eller försvinn!

FA-cupen är en turnering vars status är betydelsefullt hög i England. Det är en av de inhemska turneringar som blivit stora, mycket på grund av sin tradition. En jämförelse med den svenska motsvarigheten går verkligen inte att göra, det här är så mycket mer. Matchen mot Aston Villa betyder dessutom så mycket mer när en av vår tids största svenska fotbollsspelare gör debut för gigantiska Manchester United. Det känns fortfarande bara som en saga, på söndag blir den verklighet. Det är under söndagens FA-cupmatch mot Olof Mellberg (avstängd) och Martin O’Neills (fd. manager i Celtic) Aston Villa som Henke, på allvar, hoppar in i bokhyllan och hamnar på första uppslagssidan i Askungen. På söndag kommer det att hända, tro det eller ej.

Manchester United:

Följande spelare är aktuella för spel:
Kuszczak, Neville, Brown, Ferdinand, Vidic, Silvestre, Evra, Heinze, Ronaldo, Park, Fletcher, Carrick, Scholes, O’Shea, Giggs, Richardson, Rooney, Solskjaer, Larsson, Heaton.

United saknar en matchotränad Alan Smith och en skadad Louis Saha i övrigt finns fullt manskap att tillgå.

Sir Alex har på förhand bekräftat att Kuszczak kommer att ersätta Edvin van der Sar. Dessutom verkar Larsson och Solskjaer spela i anfallet. I övrigt är laget en gåta. Med största sannolikhet kommer flera spelare vilas vilket öppnar upp för Brown, Silvestre, Park, Fletcher, O’Shea och Richardson. Spelare som fått begränsat med speltid under säsongen. Frågan är hur villig Sir Alex är att låta nyckelspelarna vila, det är trots allt en viktig match. Uniteds form känns fin även om det oavgjorda resultatet mot Newcastle senast kändes onödigt. Statistiken talar, även det, för Manchester United med dess förkrossande hemmastatistik i PL (9-1-1) jämfört med Aston Villas oförmåga att vinna bortamatcher (1-7-3).

Aston Villa:

Managern Martin O’Neill har presenterat följande trupp:
Kiraly, Olejnik, Hughes, Cahill, Ridgewell, Bouma, Agbonlahor, Petrov, Davis, McCann, Barry, Osbourne, Gardner, Angel, Baros, Samuel, Whittingham, Agathe, Djemba-Djemba.

Olof Mellberg är avstängd och missar matchen. Det gör dessutom Thomas Sörensen, Stuart Taylor och Craig Gardner på grund av skador. Lagkaptenen Gareth Barry är däremot tillbaka för spel efter sin avstängning.

Villa lär inte göra några större förändringar gentemot lagets förra match, då lyckades Villa nolla Chelsea vilket inget lag tidigare hade gjort under den här säsongen. Gareth Barry lär gå in i laget igen och därmed ersätta Mellberg. Spelsättet lär inte heller ändra sig utan O’Neill lär ge instruktioner om att backa hem, backa hem och kontra. Faktum är att Aston Villa inte lyckats besegra United på ett a n t a l år, förhoppningsvis lyckas dem inte på söndag heller.

Förhoppningsvis lyckas Henrik Larsson ge sin saga en lycklig inledning och så givetvis ett lyckligt slut. Tiden är inne för Hencredible Larsson eller “The Cinderella Man” om ni så vill…

Matchen spelas på söndag klockan 15.00 och visas på Viasat Sport 1.

Ge allt, grabbar!


Av: Jimmy [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]