Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför Man Utd – Portsmouth, FA-cupen

Portsmouth besöker Old Trafford för match i FA-cupen. Sir Alex väntas göra några ändringar för att hålla laget fräscht, Pompey väntas spela mycket defensivt.

6 dagar har gått sedan den försmädliga förlusten mot Arsenal på Emirates. En match som inte borde ha förlorats men där koncentrationen sista 10 minuterna var bedrövlig. Nu är är det dags för en ny match då ligasexan Portsmouth kommer på besök i FA-cupen.

Harry Redknapp väntas spela med 5 man på mitten och en spelare på topp i eftermiddag. Naturligtvis för att störa United på mitten och att krympa ytorna för United’s offensiva spelare. Taktiken är mer vardagsmat än ovanlig numera på Old Trafford, så United är vana vid det.
Saknas i laget gör skadade Niko Kranjcar, Lomana LuaLua och lagkaptenen Dejan Stefanovic p.g.a skador, dessutom så får inte Djimi Traore spela i cupen då han redan representerat Liverpool där. Nyförvärvet Lauren (Arsenal) lär spela från start till höger på mitten med Glen Johnson bakom sig. På andra kanten spelar Noe Pamarot back bakom Matthew Taylor, en riktig defensv uppställning med andra ord. Vem som spelar ensam på topp är mest intressant. Blir det Benjani, Andy Cole eller Nwankwo Kanu, jag tippar på den förstnämnde, han gjorde det senast mot United.

Preliminär trupp:
James, Ashdown
Johnson, Primus, Campbell, Pamarot, Lauren, O’Brien
O’Neil, Davis, Thompson, Pedro Mendes, Taylor, Hughes, Mvuemba
Benjani, Kanu, Cole, Douala

Troligt lag (4-5-1):
James
Johnson, Primus, Campbell, Pamarot
Lauren, Davis, Mendes, Hughes, Taylor
Benjani

Bänk: Ashdown, O’Brien, O’Neill Cole, Kanu

Sir Alex lär rotera runt på ett par spelare. Tomasz Kuszczak lär stå istället för Van der Sar, när det finns 2 så bra målvakter så tycker jag det är helt rätt. Eftersom hela truppen är skadefri så är det mycket svårt att förutse vilket lag United kommer att starta med. Jag tippar dock att Heinze och Brown får chansen i försvaret på Neville (som gått halvskadad en tid) och Evra’s bekostnad. Kanske får även Silvestre spela. På mitten tippar jag att O’Shea startar istället för Scholes och att Park ersätter Giggs, Sir Alex har ofta vilat de äldre spelarna denna säsong. Fletcher är också ett alternativ på mitten liksom Richardson, det kryllar av fullgoda alternativ. På topp tror jag att Saha ersätter Larsson från start, kanske är det dags att vila Rooney också?

Preliminär trupp:
Van der Sar, Kuszczak
Neville, Ferdinand, Vidic, Evra, Brown, Heinze
Ronaldo, Scholes, Carrick, Giggs, O’Shea, Fletcher, Richardson, Park
Rooney, Larsson, Saha, Solskjaer

Troligt lag:
Kuszczak
Brown, Ferdinand, Vidic, Heinze
Ronaldo, Carrick, O’Shea, Park
Rooney, Saha

Bänk: Van der Sar, Evra, Scholes, Fletcher, Solskjaer

Matchen sänds på TV6 med start 18.15


Av: Johan Nilsson [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]