Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför Manchester United – Watford

Det är toppen mot botten när ligaettan Manchester United gästas av jumbon Watford under onsdagen. Logiken och statistiken talar sitt tydliga språk – det ska bli en tämligen enkel seger för hemmalaget.

Manchester Uniteds trupp är enligt följande:

Van der Sar, Kuszczak, Neville, Brown, Ferdinand, Vidic, Silvestre, O’Shea, Evra, Heinze, Park, Fletcher, Scholes, Carrick, Giggs, Richardson, Ronaldo, Rooney, Larsson och Solskjaer.

I United saknas Louis Saha som är på väg tillbaka från en knäskada och Alan Smith som fortfarande inte är helt återställd efter sitt skadebesvär.

Edvin van der Sar är tillbaka i målet efter att ha vilat senast. I försvaret lär inga konstigheter göra sig kända. Därmed spelar Neville, Ferdinand, Vidic och Evra. Mittfältet är även det helt ordinarie med Ronaldo, Carrick, Scholes och Giggs. I anfallet återkommer Rooney (inbytt hjälte mot Portsmouth) och lär spela med Larsson från start. Saha är som bekant skadad och Solskjaer spelade från start sist, med mindre lyckat resultat.

Man Utd ligger på första plats i PL med sex poängs marginal till tvåan Chelsea. I den senaste ligamatchen blev det dock förlust, 2-1 mot Arsenal. Detta efter en sanslös vänding i slutminuterna. Laget har trots allt en fantastisk hemmasvit med 10 segrar på 12 matcher. Dessutom lyckades United besegra Portsmouth med 2-1 i den fjärde omgången av FA-cupen, vilket var lagets senaste match.

Trolig startelva United (4-4-2):
Van der Sar
Neville (K), Ferdinand, Vidic, Evra
Ronaldo, Carrick, Scholes, Giggs
Larsson, Rooney

Watfords trupp lyder enligt följande:

Lee, Chamberlain, Mariappa, Mackay, DeMerit, Stewart, Smith, Francis, Bangura, McNamee, Bouazza, Henderson, Powell, Doyley, Kabba, Ashikodi och Priskin.

I bortalaget saknas Danny Shittu, Gavin Mahon samt målvakten Ben Foster. Foster är utlånad från United och får därför inte delta i morgondagens match.

Watford har haft en mycket tung säsong och ligger på plats nummer 20 i Premier League, dvs. sist! Fyra poäng skiljer jumbon Watford med Charlton som ligger på platsen ovanför. Laget är därmed i stort poängbehov och lär kriga i 90 minuter på Old Trafford. Frågan är vad det kommer att räcka till? Formen verkar ändå vara på uppåtgående. Detta sedan Watford tagit två raka segrar. Bortavinst mot West Ham United (0-1) i FA-cupen och hemmaseger med 2-1 i ligan mot Blackburn Rovers desförinnan.

Trolig startelva Watford (4-4-2):
Lee
Stewert, DeMerit, Mackay, Mariappa
McNamee, Bouazza, Bangura, Henderson
Priskin, Smith

När lagkaptenen och mittfältsstrategen Gavin Mahon saknas lär inte oddsen på bortalaget öka. Matchen är en sådan där typisk match United under inga som helst omständigheter får tappa poäng i. Watford kan spela helt utan press och kriga tills domaren blåser matchens sista signal. Då säkrar vi förhoppningsvis tre nya poäng och ännu en seger!

Matchen spelas i morgon (onsdag) med start klockan 21.00 på Canal+ Sport 2.

Ge allt grabbar!


Av: Jimmy [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]