Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Nyckelmatch för United

På söndag väntar en tuff match på White Hart Lane för Manchester United. Efter en målrik match i veckan väntar nu betydligt tuffare motstånd. Spurs är utan tvivel laddade efter den försmädliga förlusten i semifinalen i Ligacupen mot ärkerivalen Arsenal. Förra mötet på arenan slutade 2-1 i United´s favör. Då, som nu, var Wayne Rooney i form. Kan han avgöra mötet lagen emellan även denna gång?

United presenterar följande trupp: Van der Sar, Kuszczak, Neville, Brown, Ferdinand, Vidic, Silvestre, O’Shea, Evra, Heinze, Park, Fletcher, Scholes, Carrick, Giggs, Richardson, Ronaldo, Rooney, Saha, Larsson och Solskjaer. Som vanligt är Alan Smith inte tillbaka, i övrigt är truppen skadefri. Louis Saha sägs vara frisk efter en mindre knäskada.

Efter två matcher på bänken väntas Edwin van der Sar åter inta målvaktspositionen. Backlinjen lär, med tanke på matchens dignitet vara fullt ordinarie. Detta innebär att Gary Neville, Rio Ferdinand, Nemanja Vidic och Patrice Evra spelar. Mittfältet lär formeras av Cristiano Ronaldo, Paul Scholes, Michael Carrick och Ryan Giggs. På topp tror undertecknad att Henrik Larsson startar tillsammans med Rooney. Solskjaer har inte sett riktigt farlig ut i de senaste matcherna och med tanke på Larssons goda form är det troligt att valet faller på svensken. Därmed startar Saha på bänken för att kunna hoppa in i andra halvlek.

Bänken blir således: Kuszczak, Park, Saha, Heinze och O´Shea (Fletcher).

Efter förlusten mot Arsenal på Emirates Stadium tycks United ha kommit igen. Avancemang i FA-Cupen och en övertygande vinst mot Watford i ligan talar för laget. Att laget dessutom lyckats genomföra perioden från jul och framåt ganska bra, genom att vila och byta spelare ofta är ett bra tecken inför slutspurten i ligan. Det är tretton matcher kvar av ligan och United har mycket svåra bortamatcher mot City, Everton, Liverpool och inte minst Chelsea. Samt Tottenham då förstås…

…vilka presenterar följande trupp: Robinson, Cerny, Alnwick, Chimbonda, Lee, Assou-Ekotto, Dawson, Gardner, Rocha, Lennon, Ghaly, Malbranque, Huddlestone, Zokora, Jenas, Keane, Berbatov, Defoe och Murphy. Noterbart är att King är borta på grund av skada, Teemu Taino är sjuk samt att Mido är avstängd.

Spurs kommer säkert vilja visa sin hemmapublik att de kan resa sig efter veckans förlust i Ligacupen. På sin dag kan de slå vilket lag som helst. Detta är inte svårt att förstå med spelare som Chimbonda, Jenas, Zokora, Malbranque, Lennon, Keane, Defoe och Berbatov. Laget kommer troligen att spela 4-4-2. Backlinjen blir troligen Assou-Ekotto (Lee), Dawson, Gardner (Rocha) och Chimbonda. Vidare är sannolikt att Martin Jol låter spela Lennon och Malbranque på kanterna, med Jenas och Zokora på innermittfältet. Det lär bli en tuff match för Carrick och Scholes…

Likaså faller tungt ansvar på Neville, då han skall hantera vänsteryttern Lennon. I anfallet startar troligen Defoe och Berbatov. Den förra kan vid formtopp göra vad som helst med en fotboll och är mycket snabb. Det troliga är att den snabbe Ferdinand får markera engelsmannen. Serben får istället markera Berbatov, vilken är en mycket klok spelare som mött United förr (Bayer Leverkusen). Berbatov är stark på huvudet, men också kvick i fötterna, vilket gör honom mer mångfacetterad än Defoe. En duktig anfallsduo alltså.

Matchen starar kl. 17 på söndag och sänds på Canal + Sport 1.


Av: Jesper [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]

Res med oss till Manchester!