Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför Lille – Manchester United

Så var det äntligen dags! Åter spel i Champions League, turneringen där europas bästa lag ska utses. Ikväll gästar Man Utd Frankrike för mötet i åttondelsfinalen mot Lille.

Manchester United mönstrar en trupp enligt följande:

Van der Sar, Kuszcak, Heaton, Neville, O’Shea, Ferdinand, Silvestre, Vidic, Evra, Heinze, Brown, Fletcher, Ronaldo, Scholes, Giggs, Carrick, Park, Richardson, Rooney, Saha, Smith, Larsson och Solskjaer.

I United finns samtliga spelare att tillgå, vilket innebär att O’Shea och Van der Sar är tillbaka efter skador. Dessutom är Rooney åter aktuell för spel efter att ha varit avstängd senast.

Det öppnar för en helt ordinare startelva. Van der Sar vaktar målet. Neville, Ferdinand, Vidic och Evra kommer med största sannolikhet utgöra fyrbackslinjen. På mittfältet är Ronaldo tillbaka för spel efter att ha vilat senast och dessförinnan varit sjuk. Tillsammans med honom kommer Carrick, Scholes och Giggs spela. I anfallet lär Rooney och Henke, som vilade senast, få chansen från start.

United är inne i en makalös form och kör över det mesta, dock med undantag för cupmatchen senast. Där vilade United ett otal spelare och mötte dessutom ett av Englands formstarkaste lag. Utöver det har allt gått smärtfritt och Uniteds mest fruktade spelare – Ronaldo – har inte spelat på sedan 3/2! Spelsugen månne?

Trolig startelva (4-4-2):
Van der Sar
Neville (K), Ferdinand, Vidic, Evra
Ronaldo, Carrick, Scholes, Giggs
Rooney, Larsson

Lille har ännu inte bekräftat någon trupp till kvällens drabbning.

Bekräftat är dock att Kader Keita missar matchen på grund av avstängning. I övrigt är laget intakt.

Formen för detta franska succélag som för första gången någonsin spelar en slutspelsmatch i CL har varit sviktande. Det har främst berott på att storspelaren och playmakern Mathieu Bodmer varit skadad och därmed saknats under en tid. Nu är han tillbaka vilket kan höja spelet hos hemmalaget. Lille är faktiskt ett så litet lag, sett i europeiskt sammanhang, att hemmaplanen inte är i tillräckligt gott skick att spela matchen på. Därför spelas den på Lens arena – Stade Félix-Bollaert. I den franska ligatabellen finns Lille på plats nummer tre, Lens och Lyon ligger på plats två respektive ett.

Trolig startelva (4-5-1):
Sylva
Chalmé, Tavlaridis, Plestan, Tafforeau (K)
Cabaye, Jean II Makoun, Bodmer, Debuchy
Obraniak
Odemwingie

Ikväll är det sålunda dags, Champions Leagues slutspel drar igång!

Matchen startar kl. 20.45 och visas på TV6.

Ge allt grabbar!


Av: Jimmy [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]