Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför Man Utd – Lille, CL

United tar emot franska Lille hemma på Old Trafford i returen av åttondelsfinalerna i Champions Leauge. Första mötet slutade med vinst för United efter ett omdiskuterat mål av Giggs, ska United lyckas avancera till kvartsfinal efter morgondagens match eller slutar det i ett misslyckande.

Efter den otroligt viktiga vinsten i helgen borta mot Liverpool väntar nu Champions Leauge igen. Denna gången är det Lille’s tur att resa till Old Trafford för returmöte i åttondelsfinalen i Champions Leauge. Första mötet mellan lagen slutade 1-0 till United efter mål av Giggs. Det var dock mer snack efter matchen angående målet, Lilles uppträdande och tårgas från den franska polisen än hur matchen i allmänhet var. Sedan den första matchen lagen emellan har Lille’s protester till Uefa angående Giggs vara eller ikke vara mål blivit avslaget två gånger, nu planeras det även att den franska klubben ska gå vidare med målet till Court of Arbitration for Sport den som lever får se men jag är 100 på att resultatet kommer att vidhållas.

Nåväl åter till matchen, United ställde upp med den bästa tänkbara startelvan i matchen mot Liverpool. Spelare som Vidic, Neville, Carrick, Scholes m.fl var tillbaka efter att ha vilat en match. Ni kan räkna med att alla dessa startar imorgon med. I den senaste matchen fick Rooney utgå på grund av en ful tackling av Carragher som borde resulterat i mer än ett gult kort, det har ryktats om att Rooney inte skulle kunna medverka i denna match efter den smäll han fick dock har Sir Alex sagt till manutd.com att Rooney kommer att kunna medverka i denna match vilket glädjer oss med tanke på hur pass tunnt vårat anfall hade varit utan engelskmannen.
I dag kom även uppgifter om att Evra missar matchen efter att ha avbrutit dagens träning, sedan tidigare är Solskjaer borta efter en knäoperation och Fletcher har problem med sin ankel. Kommer inte Evra att spela lär Heinze gå in och ta vänsterbacksplatsen, har svårt att se att Sir Alex väljer att sätta in Silvestre från start i en så här pass viktigt match. Anfalls frågan är en annan klurig sak att reda ut, ska Alex välja att starta med Larsson och Rooney eftersom att svensken gör sin näst sista match i United tröjan eller vill han spela in Saha brevid Rooney? Personligen tror jag att våran Henrik Larsson får kliva åt sidan och istället startar han borta på Riverside till helgen i sin sista match. Lille får klara sig utan Mathieu Bodmer samt Yohan Cabaye däremot ska Keita vara tillbaka efter att ha varit avstängd i det första mötet.

Preliminär trupp:
Van der Sar, Kuczszak, Neville, Brown, Ferdinand, Vidic, O’Shea, Silvestre, Evra, Heinze, Ronaldo, Park, Scholes, Carrick, Giggs, Richardson, Larsson, Saha, Rooney, Smith.

Troligt lag:
Van der Sar
Neville, Ferdinand, Vidic, Heinze
Ronaldo, Carrick, Scholes, Giggs
Saha, Rooney

Bänk: Kuczszak, Brown, O’Shea, Smith, Park

Lille har ännu inte bekräftat någon trupp!

Troligt lag:
Sylva
Chalmé, Tavlaridis, Plestan, Tafforeau

Cabaye, Jean II Makoun, Bodmer, Keita
Obraniak Odemwingie

Lille ligger för tillfället på en tredje plats i den franska ligan hela 19 poäng efter serieledarna Lyon. Sedan det första mötet klubbarna emellan har Lille förlorat mot Nice med 2-1 men senast i helgen vann man med hela 4-0 hemma mot Troyes där Keita och Dumont gjorde vars två mål.

Inför denna match så är det värt att veta att Scholes och Evra (Som troligtvis inte spelar) blir avstängda vid ett gult kort därav bör man ha i bakhuvudet att Sir Alex kanske väljer att sätta Scholes på bänken och spela med våran matchavgörare senast, O’Shea eller vill han att Scholes ska spela innan han får tre matchers avstängning i ligan? Svårt val för Scholes behövs i en eventuell kvartsfinal.

Morgondagens domare är från Spanien och heter Luis Medina Cantalejo och han har sedan tidigare en United match med sig i bagaget nämligen kvalet 05/06 mot Debreceni.

Matchen visas på TV6 med start 20:45, sändning börjar 20:30. Kommentatorer Henrik Strömblad och Glenn Hysén.

Nya rapporter har kommit in under dagen där det sägs att Saha har fått avbryta dagens träning pga. skada detta har även Evra gjort och båda missar morgondagens match. Även Scholes sägs vara osäker till spel. Detta gör att Larsson / Rooney lär starta när domaren blåser igång matchen imorgon kväll. Detta leder förmodligen till att Smith kommer att få sitta på bänken imorgon.


Av: Patrick Lundberg [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]