Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Avancemang till kvartsfinal

United tog klivet in i Champions Leauges kvartsfinaler genom 2-0 totalt mot franska Lille. Henrik Larsson gjorde sin sista match på Old Trafford i United’s röda tröja och avslutade med att göra segermålet.

Förberedelserna inför returen var allt annat än bra. Dagen innan matchen fick både Saha och Evra kliva av träning på grund av skador vilket resulterade i att Silvestre samt Larsson fick starta istället för dom båda fransmännen. Bortsett från dessa två ändringar så var laget i stort sett som vanligt förutom att matchvinnaren sen sist O’Shea tog Giggs plats i startelvan.

United:
Van der Sar
Neville, Ferdinand, Vidic, Silvestre
O’Shea, Carrick, Scholes
Ronaldo, Larsson, Rooney

Bänk: Kuszczak, Heinze, Brown, Giggs, Smith (In för Larsson 75), Park (In för Rooney 82), Richardsson (In för Ronaldo 82)

Lille:
Sylva
Chalme, Tavlaridis, Plestan, Tafforeau
Makoun, Dumont, Keita, Braniak, Bastos
Odemwingie

Bänk: Malicki, Youla, Franquart, Lichtsteiner, Fauvergue (In för Dumont 74), Debuchy (In för Basto 46), Mirallas (In för Odemwingie 74)

Matchen började väldigt trevande, det märktes direkt att United inte var speciellt sugna på att anfalla med tanke på vilket resultat man hade med sig från Frankrike. Eftersom att Lille visade en väldig respekt för hemmalaget under de första 30-35 minuterna och United inte var speciellt villiga att köra sig slut så var det inte mycket till målchanser. Den vassaste målchansen hade förra veckans målskytt O’Shea som efter att Lille’s målvakt Sylva varit ute och flaxat fick pannan på bollen efter en United hörnan och träffade ribban. Lille kom dock upp lite mer i banan i slutet av matchen och Makoun hade ett jätte läge efter att Uniteds försvar misslyckats med en offsidefälla, dock nickade Makoun rakt på Van der Sar och det blev inget farligt i det hela. Rooney hade även ett jätteläge att göra 1-0 efter ett mycket finns spel där Larsson stod för en vacker klack fram till Scholes som la en perfekt boll till en Rooney som dock träffade bortalagets försvarare. 0-0 stod sig i paus.

Andra halvlek såg i stort sett ut som den första, väldigt trevande och inte speciellt bra tempo.
Lille försökte att anfalla mer och mer dock utan några resultat. Bästa målchansen fick kameruanen Odemwingie efter att hans nick på ett väldigt konstigt sätt tagit i stolpen. United spelade helt på resultatet och var inte alls speciellt intresserade att anfalla då Lille inte heller tog något initiativ till att anfalla, det var trots allt fransmännen som var tvungna att lyfta upp och göra mål för att gå vidare. I den 71a minuten av andra halvlek får Ronaldo en boll ute till vänster på mittfältet, Ronaldo avancerar som bara han klarar av och utmanar Lilles högerback Chalme ner till hörnflaggan väl där slår han ett perfekt inlägg till mitten där Henke står och knoppar in 1-0 med huvudet, 1-0 till United. Efter Larssons mål får svensken kliva av banan i det som ska bli hans sista match på Old Trafford i United tröja, in kommer istället Alan Smith i sitt första inhopp sedan benbrottet mot Liverpool förra säsongen. Efter 1-0 målet kontrollerade United matchen helt och Rooney samt Ronaldo plockades ut för att vilas till helgens FA-Cup möte mot Middlesbrough. På stopptid i andra halvlek trillar Silvestre olyckligt efter en duell mot Lille’s Tavlaridis, fransmannen landar så illa att axeln hoppar av och Silvestre väntas vara borta cirka 3 veckor.

Kvartsfinalerna i Champions Leauge lottas imorgon (9/3) i Athen. Följande lag finns kvar i turneringen och lägg till att det är fri lottning dvs. lag från samma länder kan möta varandra:

Bayern München
Chelsea FC
Liverpool FC
AC Milan
PSV Eindhoven
AS Roma
Valencia CF

Lottningen visas på Viasat Sport 1 med start 12.00


Av: Patrick Lundberg [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]