Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför Middlesbrough – Man Utd, FA-cupen

United får en tuff uppgift på Riverside Stadium i morgon eftermiddag. Boro har haft ganska hyffsad statistik på United de senaste åren, dessutom stämmer inte spelet för United och skadorna är många.

Gareth Southgate fick idag klartecken från både Julio Arca och Lee Cattermole, båda kan spela. Även Fabio Rochemback är spelklar igen, Roberth Huth spelade 45 minuter i reservlaget i veckan, men det är tveksamt om han får starta. Detta gör att det enbart är Matt Bates som är otillgänglig, starkast möjliga lag att vänta för hemmapubliken alltså.

Laget ligger på en blygsam 12:e plats i ligan, tittar man på laget nedan så är det mycket märkligt, det är hög kvalitet på många håll. Jonathan Woodgate är en mycket bra mittback, i mina ögon Englands 3:e val bakom Ferdinand och Terry, han har dock skadeproblem. På mitten står Boateng och Rochemback för kvalitet, dessutom har man 2 intressanta talanger på kanterna. På topp behöver man väl inte nämna att både Yakubu och Viduka är erkänt bra spelare.

Preliminär trupp:
Schwarzer, Jones
Davies, Taylor, Abel Xavier, Parnaby, Hines, Woodgate, Pogatetz
Boateng, Arca, Cattermole, Downing, Morrison, Euell, Rochemback
Yakubu, Viduka, Christie, Lee

Troligt lag:
Schwarzer
Davies, Woodgate, Pogatetz, Taylor
Cattermole, Boateng, Rochemback, Downing
Yakubu, Viduka

Bänk: Jones, Xavier, Arca, Euell, Christie

Sir Alex har de 2 senaste veckorna råkat ut för stora skadeproblem. Borta från matchen är definitivt Ole-Gunnar Solskjaer, Louis Saha, Darren Fletcher och Mikael Silvestre, samtliga hade troligen varit involverade på ett eller annat sätt. Dessutom så saknas Paul Scholes då han börjar sin 3 matcher långa avstängning för det röda kortet han drog på sig mot Liverpool, tänk om domaren kunde beivrat detta tidigare.
Kinesen Dong är med i truppen för första gången, men han lär knappast få spela. Alan Smith är tillbaka på allvar igen och gjorde ett piggt inhopp mot Lille i veckan, räkna med att han får en del speltid. Henrik Larsson gör sin sista match i United-tröjan (i tävlingsammanhang) och lär starta. Det skall bli intressant att se om Sir Alex låter någon av försvararna spela som inte betecknas som ordinarie, Heinze och Brown är alternativen, Heinze tror jag startar då Evra varit skadad. På mitten finns det chans för Park och O’Shea att starta. Och får Kuszczak starta, eller blir det Van der Sar som mot Reading?

Preliminär trupp:
Van der Sar, Kuszczak, Heaton
Neville, Brown, Ferdinand, Vidic, Evra, Heinze
O’Shea, Park, Ronaldo, Carrick, Giggs, Richardson
Rooney, Smith, Larsson, Dong

Troligt lag:
Van der Sar
Neville, Ferdinand, Vidic, Heinze
Ronaldo, O’Shea, Carrick, Giggs
Rooney, Larsson

Bänk: Kuszczak, Brown, Evra, Park, Smith

Lagen har mötts i FA-cupen 3 gånger de senaste 10 åren, United har 2 vinster, Boro 1 (2-0 i januari 2002).De 10 senaste mötena har slutat med 3 segrar för Boro, ett ganska bra facit, den senaste så sent som i oktober 2005 då man vann klart med 4-1.

Matchen sänds på Viasat Sport 1 med start 18.30


Av: Johan Nilsson [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]