Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Roma i kvartsfinal

Champions Leauges kvartsfinaler lottades under lunchtid idag, United fick Roma på sin lott och börjar borta den 4e april för att sedan ta emot Romlaget på Old Trafford den 10e april.

United fick alltså möta italienska Roma i kvartsfinalen i Champions Leauge. Vid en eventuell vinst mot Roma så kommer United att ställas mot vinnaren i matchen mellan Milan och Bayern München. Resten av lottningen ser ut enligt följande (Första laget är hemmalag i första matchen):

Milan – Bayern München
PSV Eindhoven – Liverpool
Roma – Manchester United
Chelsea – Valencia

Datum för matcherna är nu satta. United börjar som sagt borta på Stadio Olympico onsdagen den 4e april för att sedan spela returen hemma tisdagen den 10e april. Med dessa datum innebär det även att ligamötet mot Sheffield United kommer att flyttas eftersom att den matchen skulle spelats just den 10e, nytt datum är dock inte klart.

Lite information angående våra motståndare följer nedan:

Roma ligger för tillfället på en andra plats i den italienska ligan dock hela 16 poäng bakom Inter. Romlaget är mycket starka hemma, hitintills har man 10 vinster, 2 oavgjorda och enbart en förlust på hemmaplan, målskillnaden är hela 31-6 vilket tydligt ger ett svar på att vi kommer att få det tufft på Olympico. Roma har fram till kvartsfinalen tagit sig vidare från gruppen som tvåa först efter Valencia och sedan imponerande slått ut hemmastarka Lyon med 2-0 på bortaplan efter att det första mötet slutat 0-0 i Rom.

Summa summarum så kommer det inte bli en lätt kvartsfinal för Uniteds del. Personligen tror jag dock att vi kommer att dra det längsta strået mycket på grund av att vi har rutin i laget, det är trots allt Romas första slutspel i CL någonsin samt att vi har ett starkare lag i längden. Roma är ett mycket offensivt lag vilket dom italienskalagen inte brukar vara speciellt kända över att vara, dock är dom sårbara när det gäller sina ytterbackar och detta kommer leda till att United får sina chanser.


Av: Patrick Lundberg [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]