Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Skadedrabbat United mot Bolton

Under den tidiga lördagseftermiddagen möter United ett svårslaget Bolton. Ligaledarna har ett försprång till Chelsea om sex poäng, efter att Londonklubben besegrat Manchester City i veckan. Bolton ligger på femte plats i tabellen och jagar en kvalplats till Champions League. Det blir med andra ord inte bara att ställa ut skorna på Old Trafford´s gröna matta, i fall några ambitioner på ligaguld existerar…

United mönstrar följande trupp: Kuszczak, Heaton, Neville, Ferdinand, Vidic, Brown, Heinze, Evra, Park, Ronaldo, O’Shea, Carrick, Giggs, Richardson, Eagles, Rooney, Smith och Dong.

I veckan kom det tunga beskedet att Mikael Silvestre missar resten av säsongen, genom en axelskada. Vidare är Louis Saha, Ole Gunnar Solskjaer och Darren Fletcher fortfarande på skadelistan. Som om detta inte vore nog är Paul Scholes avstängd i denna match. Edwin van der Sar besväras slutligen av en mindre skada i vaden. Situationen är inte optimal, men å andra sidan har United varit relativt förskonade från skador hittills under säsongen.

I mål står troligen Thomaz Kuszczak, då Edwin van der Sar fortfarande besväras av en skada i vaden. I backlinjen är tre av fyra platser säkra: Gary Neville, Rio Ferdinand och Nemanja Vidic spelar således. Det framstår inte som troligt att Sir Alex Ferguson prioriterar FA-Cupen (omspel på måndag den 19 mars mot Middlesbrough), varför inga av de mer tongivande spelarna vilar. Efter att ha presterar god fotboll under större delen av säsongen har Patrice Evra drabbats av skador, samtidigt som många uppmärksammat det faktum att fransmannen har brister i sitt positionsspel. Detta manifesterades i matchen mot Liverpool på Anfield, där Ferguson valde att satsa på Silvestre efter 63 minuter. Därför kan Gabriel Heinze möjligen spela vänsterback i denna match. Argentinaren spelade uppvisningsmatchen i veckan mot Europe XL och formen är sakta men säkert på uppgång.

Mittfältet är den lagdel, i vilken flest frågetecken råder inför matchen. Bolton spelar ett ganska fysiskt spel och vinner mycket genom ett hårt pressande mittfält. Undertecknad tror att Ferguson väljer att spela följande fyra spelare på mittfältet (från vänster): Cristiano Ronaldo (vilken frispark i veckan!), Michael Carrick, John O´Shea och Ji-Sung Park. Realistiskt har skotten inga andra val med Fletcher och Scholes borta.

I anfallet spelar Wayne Rooney tillsammans med Ryan Giggs. Troligen opererar Giggs i sådana fall som länk mellan mittfält och anfall. Detta tillåter honom att understödja Carrick och O´Shea. Vidare är Rooney så pass skicklig att han kan ställa till med problem för vilket lag som helst, även som ensam anfallare. Alan Smith finns förvisso att tillgå, men det skulle förvåna om han spelar denna match från start. Hans insats i veckans uppvisningsmatch rosade inte marknaden precis. Mer troligt är att han på något vis deltar i matchen mot Middlesbrough på måndag. Bänken utgörs således av: Heaton, Smith, Richardson, Brown och Evra (Heinze).

Bolton presenterar följande trupp: Jaaskelainen, Walker, Ben Haim, Meite, Hunt, Gardner, Nolan, Campo, Speed, Anelka, Davies, Pedersen, Teymourian, Thompson, Diouf, Giannakopoulos, Faye och Tal.

Bolton har inför matchen inte vunnit sedan början av februari (2-1 mot Fulham på Reebok Stadium). Senaste ligamatchen slutade med förlust hemma mot Blackburn Rovers (1-2). Emellertid har laget (som vanligt) imponerat under säsongen. Detta vittnar en femteplats i tabellen om. Navet i laget är Kevin Nolan som brukar operera från mittfältet, tillsammans med Ivan Campo och Gary Speed. I regel brukar Stelios Giannakopoulos var den mest offensive från sin position på kanten. Möjligen kommer Sam Allerdyce i denna match att satsa på den tunge Kevin Davies, vilken är åter från skada. Dennes tyngd kan gagna laget, då de stöter på nickstarka backarna Ferdinand och Vidic. Om inte Davies spelar kamperar säkerligen El Hadji Diouf (två mål i veckan för Europe XL) med Nicolas Anelka (10 mål i ligan och lagets bästa målskytt) i anfallet.

Matchen sänds på Canal + Sport 1 med start 13.45.


Av: Jesper [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]