Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Decimerat United till Rom

United åker till Rom starkt decimerat. Framför allt på försvarssidan är man försvagat, bara 4 försvarare var med i den trupp som idag åkte till Rom!

Så var det då dags för tråkfotbollens och taktikens Mecka, nämligen Champions League. Turneringen som har blivit så viktig p.g.a pengarna att det har dödat allt vad offensiv rolig fotboll heter. T.o.m United har dragits in i detta spel stundtals, trist är bara förnamnet. Det räcker med att ta en titt på vilka lag som är kvar respektive de som faktiskt åkte ut i förra omgången, Barcelona, Lyon och Arsenal ute ur turneringen, Milan. Bayern och Valencia vidare, say no more…

United:
Nemanja Vidic (nyckelben), Mikael Silvestre (axel), Gary Neville (ankel) och Patrice Evra är samtliga 4 borta från morgondagens kamp på Stadio Olimpico i Rom. 3 av dom har varit ordinarie under säsongen, vilket gör avbräcket mycket tungt förstås, framför allt Neville och Vidic blir i princip omöjliga att ersätta. Utöver dessa så missar Ji-Sung Park matchen p.g.a en knäskada, hur allvarlig är inte klart.
Glädjande nyheter är dock att både Louis Saha och Darren Fletcher är tillbaka i truppen. Båda skulle egentligen ha vilats till lördag och ha spelat en halvlek på torsdag med reservlaget, men p.g.a skadeläget så “tvingades” Sir Alex inkludera båda i truppen. Detta innebär följande trupp:

Van der Sar, Kuszczak, Heaton
O’Shea, Brown, Ferdinand, Heinze
Ronaldo, Scholes, Carrick, Fletcher, Eagles, Giggs, Richardson
Rooney, Saha, Solskjaer, Smith, Dong

Försvaret plockar ut sig själv då det bara finns 4 tillgängliga att välja på, frågan är bara vart dessa 4 spelar, alla utom Ferdinand kan med fördel användas på mer än 1 position, O’Shea på alla 3. Jag tror dock vi får se Brown med Ferdinand i mitten och O’Shea till höger.
På mitten tror jag att Sir Alex väljer att spela med 5 man, som så många gånger tidigare i CL. Ronaldo och Rooney blir det nog på kanterna, Ronaldo behöver man inte ifrågasätta här, dock så är detta knappast Rooney’s ideala position, men han har spelat här flera matcher. Vi kommer alltså få “se” en totalt osynlig Rooney i det offensiva spelet. Centralt i banan är Carrick och Scholes givna, de kommer att ha Giggs strax framför sig, i en position som skall störa Roma’s uppspel via De Rossi och Perrotta. Ett typiskt bortalags taktik med andra ord. Ensam på topp tippar jag att Ole-Gunnar Solskjaer blir. Det ideala hade varit Alan Smith, han är mer en arbetande anfallare och bollmottagare, men han saknar matchträning, frågan är om inte detta blir “för mycket” för honom. Saha kommer att deltaga på ett eller annat sätt enligt Sir Alex, men från start lär det knappast bli, inhopp i andra låter troligt.

Troligt lag (4-2-3-1):
Van der Sar
O’Shea, Ferdinand, Brown, Heinze
Carrick, Scholes
Ronaldo, Giggs (c), Rooney
Solskjaer

Bänk: Kuszcsak, Richardson, Eagles, Fletcher, Smith, Dong, Saha

Roma:
I hemmalaget ser det betydligt ljusare ut på skadefronten, endast vänsterbacken Max Tonetto saknas, hans plats tas av Marco Cassetti. David Pizarro är avstängd på det defensiva mittfältet, tränare Spalletti lär flytta Perrotta från sin offensiva centrala plats ned hit. Detta innebär troligen att Christian Wilhelmsson spelar till höger då Taddei tar Perrotta’s roll bakom Totti, Mancini tar då vänsterrollen i 3-mannaanfallet.
Det intressanta med Roma är deras spelsystem, de spelar egentligen utan en “riktig” anfallare då Totti trivs bättre i en roll strax bakom en “striker”. Roma är också det italienska lag, tillsammans med Inter, som spelar klart mest offensivt.

Troligt lag (4-2-3-1):
Doni
Panucci, Mexes, Chivu, Cassetti
Perrotta, De Rossi
Wilhelmsson, Taddei, Mancini
Totti (c)

Bänk: Curci, Ferrari, Defendi, Aquilani, Faty, Rosi, Vucinic

Skriverierna innan match har varit av lekstugesort. Roma’s supportrar rasar över att Sir Alex inte nämnt lagkaptenen Totti på listan över spelare att se upp med i Roma, trams säger Bill. Vidare så har Panucci sagt att Ronaldo är en fantastisk spelare men att han lägger sig för mycket. Känns som han tagit den meningen från alla andra spelare som uttalat sig om Ronaldo, trams igen sa Bull.

Matchen sänds på Viasat Sport 1 med start 20.45


Av: Johan Nilsson [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]