Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Sju omgångar kvar…

Situationen, då det återstår sju omgångar i PL, är densamma sedan en tid tillbaka. United leder med sex poäng före Chelsea, vilka på lördag möter Tottenham Hotspur i en tidig match på Stamford Bridge. United möter Portsmouth Fratton Park, en arena på vilken laget har haft varierande resultat de senaste åren. Räkna således med en mycket tuff match på lördag kväll.

Skadesituationen har de senaste veckorna varit mindre god. Emellertid börjar det ljusna. I matchen mot Roma i onsdags gjorde Louis Saha och Darren Fletcher tillbaka, dessutom verkar Ole Gunnar Solskjaer vara i relativt god form. Patrice Evra är åter i truppen. För närvarande saknar United Gary Neville, Nemanja Vidic och Mikael Silvestre. Den senare deltar inte mer denna säsong, medan Vidic är mycket tveksam. Neville är troligen tillbaka om ett par veckor. Tråkigt är också att Sir Alex Ferguson på presskonferensen under fredagen meddelade att Park blir borta i ett par veckor.

Truppen är enligt följande: Van der Sar, Kuszczak, O’Shea, Ferdinand, Brown, Heinze, Evra, Ronaldo, Fletcher, Scholes, Carrick, Giggs, Richardson, Eagles, Rooney, Smith, Solskjaer, Saha och Dong.

I mål står Edwin van der Sar. Sir Alex Ferguson lär satsa på följande backlinje: John O´Shea, Rio Ferdinand, Wesley Brown och Gabriel Heinze (den mediokre backen från Argentina, eller hur Viasat Sport…) På mittfältet spelar troligen Cristiano Ronaldo, Paul Scholes, Michael Carrick och Ryan Giggs. I anfallet tror undertecknad att Saha gör sällskap med Rooney. Möjligen kan SAF spela med Fletcher istället för Giggs. Walesaren hade inte en av sina bästa kvällar i Rom och det är klokt att spara honom med tanke på avslutningen a säsongen. I sådana fall tar Ronaldo position ute på vänsterkanten. Med tillgänglig trupp ställer SAF således upp med bästa laget, vad annat kan han göra med endast sju omgångar kvar? Bänken utgörs av: Kuszczak, Smith, Solskjaer, Evra och Fletcher (Giggs). Detta är den starkaste bänk United mönstrat på ett längre tag.

Det är bara att hoppas att United kan prestera efter den tuffa matchen mot Roma i veckan. Emellertid är både Rooney (äntligen mål i CL!) och Ronaldo i god form, vilket bådar gott. Michael Carrick gjorde en mycket fin insats på mittfältet och verkar således vara på väg mot toppform, efter ett par mindre goda insatser i början året.

Portsmouth har hittills gjort en förhållande vis bra säsong. Laget ligger på plats nio i PL och jagar en plats i UEFA-cupen (möjlighet till detta i fall de når plats sju).

Truppen hemmalaget presenterar är: James, Lauren, Primus, Campbell, Stefanovic, O’Neil, Davis, Hughes, Kranjcar, Taylor, Kanu, Traore, LuaLua, Benjani, Pamarot, Todorov, Mvuemba, O’Brien och Ashdown.

Sist lagen möttes var i FA-Cupen, då United vann med 2-1. I ligan vann United med 3-0 på Old Trafford. Lagets backlinje inkluderar två gamla spelare från Arsenal: Campbell och Lauren. Den senare har varit skadad ett tag, men spelade senast mot Fulham. I övrigt är det värt att lyfta fram Benjani Mwaruwari och Kanu i anfallet. Den senare kan skapa problem då han är bra både med fötterna och i huvudspelet. Lurig är också kantspelaren Kranjcar, vilken O´Shea får se upp med. Hemmalaget har bara tagit två poäng av de senaste tolv möjliga och lär inte vara omotiverat med tanke på förutsättningarna ovan.

Matchen startar 18.15 och sänds på Canal + Sport 1.


Av: Jesper [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]