Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Slakten i Manchester

Manchester United tog sig igår kväll vidare till semifinal i Champions Leauge detta med att fullkomligt krossa Roma på hemmaplan med hela 7-1. Tillslut gick United vidare med 8-3. I semifinal väntar vinnaren mellan Bayern München eller AC Milan.

United kom till start utan den avstängde Scholes samt skadade Vidic, Neville, Park, Silvestre samt Saha. När laguppställningarna kom på print blev man smått orolig över hur vi skulle lyckas ta oss vidare då vi hade nästan 4-5 ordinarie spelare borta på grund av skador eller avstängningar. Sir Alex valde att sätta in Fletcher brevid Carrick på den avstängdes Scholes plats, något som skulle visa sig vara en genialiskt drag. Ferguson valde även att sätta in Smith tillsammans med Rooney på anfallet, Smith som bara hoppat in i 3 Champions Leauge matcher i sin United-karriär och precis tillbaka efter en svår benskada fick alltså chansen från start. Romas lag var identiskt med det som slog United hemma med 2-1 i första mötet bortsett från att den avstängde Perottas plats togs Pizzaro samt att Vucinic tog Taddeis plats.

Mellan 3 och 4000 Roma supportrar fanns på plats i England för att bevittna returmatchen. En del av dessa hade inte åkt dit för att titta på fotbollen (Och tur var kanske det?) utan istället drabbades Roma supportrar och Uniteds dito samman i slagsmål innan matchen. Detta var påföljder från slagsmålen som utbröt nere i Rom förra veckan. Tillslut grep den engelska polisen 18 personer varav 14 var engelsmän. Som tur var skulle matchen inte få rubriker på grund av bråk.

Matchen började trevande, Roma hade relativt mycket boll och var bäst och farligast dom första tio minuterna. Totti hade två par skott från distans, dock inga problem för Van der Sar i hemmalagets mål. Efter 10 minuter var det dags för 1-0 till United, Ronaldo fintade ute på högerkanten och såg Carrick komma löpandes inne i mitten. Carrick slog till direkt på Ronaldos passning och på riktigt Ronaldinho manér slog han bollen in bakom Doni i Roma målet, 1-0 till United var ett faktum och därmed var United i semifinal. Efter målet malde United bara på, man pressade italienarna väldigt högt upp och fick dom till att slå iväg bollarna på grund av tidspress. Efter 17 minuters spel var det dags igen, Giggs slog en fenomenal passning bakom Romas backlinje fram till Smith som slog in 2-0 bakom en chanslös Doni. Två minuter senare var det dags igen (!). Ännu en gång var det Ronaldos teknik som låg bakom målet, portugisen drev boll på mittplan och hittade ut till Giggs som slog ett relativt dåligt inlägg längst marken, det visade sig däremot inte vara så dåligt då Rooney dök upp och slog in 3-0 via stolpen. Klockan stod nu på 19 minuter och United hade ledning med 3-0. Efter denna chockstart försökte Roma komma upp men Uniteds ivriga press i ledning av Fletcher var grymt lyckad och precis innan halvtidsvilan slog Ronaldo in fjärde målet för kvällen. 4-0 i paus för United och Roma var nere för räkning.

När man började bli anfådd av att hoppa upp och ner i soffan så han man precis sätta sig innan United och Ronaldo hade gjort femman. 5-0 kom redan i den 49e minuten efter ett klockrent inlägg av Giggs och en framstormande Ronaldo som inte kunde misslyckas med att sätta bollen i nätmaskorna. Matchen fortsatte i ett rasande tempo och United kunde spela ut till fullo, Roma skulle i detta läget göra fem mål för att gå vidare. I samband med Ronaldos mål kom United’s första byte, ut gick O’Shea med en mindre skada och in kom Evra tillbaka från skada. Efter 59 minuters spel får Carrick en boll av Henize på vänsterkanten, tar med sig bollen på en touch och skickar in bollen i Romas högrakryss, Carricks andra mål för kvällen och även hans två första i Champions Leauge. I den 69e minuten fick Roma genom De Rossi ett tröstmål, ett mycket fint sådant fram till 6-1. Patrice Evra fullbordade förnedringen med tio minuter kvar av matchen, ett vänster skott mycket bra placerat och stolpe in fram till slut resultatet 7-1.

Summa summarum så gör United en helt galen match. Att man lyckas göra 7 mål på ett italiensk lag i en KVARTSFINAL finns verkligen inte på världskartan. Sir Alex visar återigen att han är en mycket skicklig coach med att chansa med Smith i en match där det handlar om kamp, vilja och framför allt inställning. Det är väldigt svårt att sätta fingret på vem som var matchens bästa spelare. Fletcher gjorde ett enormt jobb och visar att han alltid är att räkna med i dom stora matcherna som betyder otroligt mycket, Ronaldo samt Carrick gör vars två mål och sina första mål i Champions Leauge. Giggs ligger bakom fyra av Uniteds sju mål, men ska man välja en spelare som blir MoM får det bli Ronaldo. Med hans fart, teknik och finess så vände han ut och in på Romas lag, att han sedan idag var grymt effektiv med två mål gör det hela inte sämre.

Manchester United:
Van der Sar
O’Shea (52) Ferdinand Brown Heinze

Fletcher Carrick (73) Ronaldo Giggs

Rooney Smith

Avbytare: Kuszczak Evra (52) Solskjaer (61) Richardson (73) Dong Cathcart Eagles

Roma:
Doni
Cassetti Mexes Chivu Panucci

De Rossi (86) Pizarro

Wilhelmsson (88) Vucinic Mancini (90)

Totti

Avbytare: Faty (86) Rosi (88) Okaka Chuka (90)

I semifinalen så väntar vinnaren i matchen mellan Bayern München och AC Milan. 2-2 står det efter första mötet och vem det blir får vi reda på ikväll (11/4). Hädanefter vet jag vilken min favoritdricka är, 7-up.


Av: Patrick Lundberg [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]