Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför Watford – Manchester United

Det har blivit dags för semifinal i prestigefyllda FA-cupen. United möter Watford på neutral plan, i form av Villa Park. Favoriten United verkar vara i makaber form, men 7-1 eller dylikt är inte att räkna med.

Manchester United reser till Birmingham med följande manskap:

Van der Sar, Kuszczak
O’Shea, Ferdinand, Brown, Heinze, Evra
Ronaldo, Scholes, Fletcher, Carrick, Giggs, Richardson
Smith, Solskjaer, Rooney, Cathcart, Dong

I truppen utelämnas precis som tidigare skadade Gary Neville, Nemanja Vidic, Ji-Sung Park och Louis Saha. Dessutom är John O’Shea osäker efter en smäll i Champions League. Positivt är att Paul Scholes åter är aktuell för spel efter att ha varit avstängd i CL-mötet med Roma.

Sir Alex Ferguson kommer enligt den officiella hemsidan inte göra några större förändringar i laget som besegrade Roma. Givet är att Van der Sar står i mål. Evra kan åter spela högerback om O’Shea inte håller. Övriga backpositioner blir Ferdinand, Brown och Heinze. På mittfältet är Ronaldo och Giggs givna på yttermittfältet och Scholes lär ersätta Fletcher. Carrick tar den fjärde och i så fall den fjärde mittfältspositionen. I anfallet spelar Rooney tillsammans med Solskjaer eller Smith. Högst trolig är firma Rooney/Smith.

Formen verkade på neråtgående, först förlust med 2-1 mot Roma på Olimpico och därpå förlust mot Portsmouth Fratton Park. Två förluster i rad och returmöte mot Roma på Old Trafford. Då vände allt, verkligen allt. Förkrossande 7-1 bör inge respekt världen över. Hur ska då lilla Watford besegra mäktiga Manchester United?

Watfords manager Adrian Boothroyd har presenterat följande trupp:

Lee, Loach, Chamberlain
Mariappa, Carlisle, DeMerit, Stewart, Shittu, Chambers, Doyley, Powell
Smith, Mahon, Francis, Bangura, Rinaldi, Cavalli
Priskin, Kabba, Henderson, Bouazza

Målvakten Ben Foster, utlånad från United, tillåts inte spela imorgon. Tamas Priskin och Steven Kabba är tveksamma till start medan Marlon King, Gareth Williams, Lee Williamson och Will Hoskins missar matchen.

Med tanke på att Watford ligger absolut sist i Premier League är det en stor sensation att laget tagit sig ända till semifinal. Den dystra säsongen har inneburit att Watford endast skrapat ihop 23 poäng i ligaspelet och får infinna sig med att spela i Championship i höst. På de senaste fem matcherna har man förlorat tre matcher och vunnit två. Först besegrades Plymouth i kvartsfinalen i FA-cupen, 1-0. Den andra segern kom förvånande nog mot Portsmouth på Vicarage Road, 4-2. Ett Portsmouth som matchen innan besegrat United med 2-1. Förutom Plymouth har Watford slagit ut Stockport, West Ham och Ipswich.

Manchester United och Watford har mötts tre gånger sedan 2000. 3-0, 2-1 och 4-0 är matchernas slutresultat. Full pott för United vill säga.

Imorgon är det dags igen. Hur ska då lilla Watford besegra mäktiga Manchester United? Svaret är givetvis att allt kan hända i cupspel. Då kan man till och med vinna med 7-1.

Trolig startelva Manchester United (4-4-2):
Van der Sar
Evra, Ferdinand, Brown, Heinze
Ronaldo, Carrick, Scholes, Giggs
Smith, Rooney

Trolig startelva Watford (4-4-2):
Lee
Chambers, DeMerit, Shittu, Stewart
Francis, Mahon, Rinaldi, Bouazza
Henderson, Smith

Matchen visas på Viasat Sport 1 klockan 18.30 imorgon.

Ge allt grabbar!


Av: Jimmy [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]