Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Drömmen om trippeln lever än

Manchester United hade inga större problem att besegra Watford i FA-cupsemifinalen på Villa Park. Resultatet skrevs till 4-1 och därmed är United klara för finalen på Wembley 19/5. Drömmen om en repris på säsongen 98/99 är därmed fortfarande fullt möjlig.

Manchester United ställde upp enligt det lag som nämndes i införrapporten. Det innebar att Van der Sar stod i mål. Patrice Evra ersatte skadade O’Shea på högerbacken. Heinze spelade till vänster medan Ferdinand och Brown spelade centralt. Tyvärr tvingades Ferdinand bryta matchen i slutet på första halvlek på grund av skada. Ytterligare en skada på en försvarare, suck… På yttermittfältet spelade Ronaldo och Giggs. Centralt fanns Carrick och åter Scholes. På topp fick succéduon Rooney/Smith chansen igen.

Watford gjorde ett par ändringar till skillnad från min hypotes. Shittu, Rinaldi och Henderson spelade inte. Istället deltog Mariappa, Carlisle och Priskin. Dessutom byttes både Kabba och King in. De, tillsammans med, Priskin var enligt engelsk media mycket tveksamma till spel.

Första halvlek:
Inledningen på matchen skulle påminna en del om matchen mot Roma. United var avvaktande och något riktigt spel syntes inte till. Fast det var ju bara inledningen, precis som mot Roma. Lugnet före stormen, så att säga. Därpå förvandlades Villa Park till en fotbollsscen där världens kanske bästa lag började dominera, imponera och verkligen spela upp hela sitt register.

Pelé myntade uttrycket- fotboll, det vackra spelet. Det var ett uttryck som kom väl till pass under den första halvleken. Publiken på Villa Park behövde inte känna sig besvikna. I alla fall inte de som höll på Man Utd. I den sjunde minuten var det dags. Carrick spelade bollen mot Smith, men denne lät bollen gå vidare till Rooney. Från dryga 20 meter lossade han sin mäktiga bössa och sköt United till ledning.

Strax därefter var det nära igen. Alan Smiths volleyskott gick dock utanför. Sedan kom Watford in i matchen på allvar. Först en frispark som skapade kalabalik i straffområdet. Ferdinand skickade bollen till en resultatlös hörna. Men så slutligen steg han in och förändrade matchbilden. Jag talar om Hameur Bouazza. Efter drygt 22 minuter lossade han sitt första avslut i matchen, bollen gick utanför. Den andra gången, efter ett kortare avbrott i matchen då van der Sar fått en smäll, skulle bli desto bättre. Och inte minst vackrare. Ett inkast hamnade så småningom hos Bouazza som gjorde det ingen hade förväntat sig. En cykelspark. Van der Sar var chanslös och Watford hade kvitterat.

Målet var vackert, glädjen total. Men det skulle inte vara länge. Redan två minuter efter målet revanscherade sig United genom Cristiano Ronaldo. Återigen var det Wayne Rooney som låg bakom målet. Ronaldo behövde in princip bara peta in 2-1 i öppet mål efter ett fint förarbete från Rooney.

Efter ledningsmålet tog United över totalt och Watford hade svårt att störa United. Ett United anfört av Wayne Rooney skapade ytterligare ett par chanser under halvleken. Den bästa hade han själv, efter en fin kombination med anfallspartnern Smith och Ryan Giggs. Rooneys skott räddades dock elegant av målvakten Richard Lee. Några minuter tidigare hade Rio Ferdinand tvingats lämna Villa Park med ljumskproblem. Darren Fletcher byttes in och Sir Alex fick göra en rockad i försvaret. Fletcher spelade högerback, Evra vänsterback medan Heinze och Brown komponerade varandra centralt.

Andra halvlek:
I inledningen på den andra halvleken skapade Watford genast en målchans. Det var på nytt ett inkast som låg till grund för chansen, och åter var det Hameur Bouazza som avslutade. Van der Sar behövde inte ingripa. Den andra halvleken var inte lika bra som den första. Det saknades riktiga målchanser och istället blev det mestadels ett ställningskrig på mittplan och matchen svängde åt båda håll.

Efter en dryg timma punkterade Manchester United matchen genom Wayne Rooney. Alan Smith tog sig in i straffområdet från höger och slog en perfekt passning till anfallspartnern som utan vidare problem nätade från ett par meters håll.

Watford gjorde ett försök att åter komma in i matchen genom ett par byten. Anfallarna Steven Kabba och Marlon King byttes in, men förde ingen större lycka med sig. Istället var det Sir Alex byte som skulle sätta sina spår efter matchen då Cristiano Ronaldo byttes ut till förmån för Kieran Richardson. Den sistnämnde gjorde matchens sista mål, fyra minuter efter att ha bytts in, då han chippade bollen över den utrusande målvakten Richard Lee.

Manchester United gjort en fruktansvärt bra match och visar att matchen mot Roma inte var något undantag. Man är för tillfället en klubb som mycket väl kan vinna- allt. Drömmen om trippeln lever vidare och den 19: onde maj spelar United FA-cupfinal mot Chelsea eller Blackburn. Matchen kommer att vara den första FA-cupfinalen någonsin på nya Wembley. Senast United spelade en FA-cupfinal på Wembley blev man mästare i såväl FA-cupen som Champions- och Premier League…

Manchester United (4-4-2):
Van der Sar
Evra, Ferdinand (Fletcher, 40), Brown, Heinze
Ronaldo (Richardson, 78), Carrick, Scholes, Giggs (Solskjaer, 84)
Smith, Rooney

Bänken: Kuszczak, Cathcart.

Watford (4-4-2):

Lee
Stewart, Carlisle, DeMerit, Mariappa (Doyley, 88)
Chambers (Kabba, 70), Mahon, Franics, Smith
Bouazza, Priskin (King, 78)

Bänken: Bangura, Loach.

Extra bra i United var anfallsparet Wayne Rooney och Alan Smith. Cristiano Ronaldo var som vanligt mycket bra. Utöver det gjorde hela laget en strålande insats.


Av: Jimmy [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]