Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

En dag på jobbet mot Sheffield

United vann igår kväll hemma mot Sheffield United med 2-0. United gjorde ingen strålande match utan kontrollerade spelet från början till slut utan att behöva ta ut sig. Evra fick utgå på grund av skada, hur pass allvarligt det är återstå att se.

Sir Alex valde att ställa upp med i stort sett samma lag som avslutade FA-cup mötet mot Watford i helgen. Ända förändrigen var att Kuszczak fick ställa sig i mål eftersom Van der Sar återigen har problem med sin näsa efter det näsbrott som han fick för någon månad sen, även Ferdinand spelade inte på grund av en mindre skada Heinze tog därav mittbacks platsen brevid Brown. Sheffield United spelade med ett förväntat lag förutom att coach Warnock valde att sätta in den gamle Helsingborgs spelaren Luton Shelton i sin första Premier Leauge start.

Matchen han knappt bli 4 minuter gammal innan Ronaldo med en suverän passning i djupled hittade Carrick som chippade bollen över Sheffields målvakt Kenny fram till 1-0. Med tanke på det tidiga målet så var man övertygad om att detta skulle bli ett riktigt målfyrverkeri med sprudlande spel, detta visade sig dock vara fel. Efter Carricks ledningsmål spelade United i stort sett bara av matchen, man valde att kontrollera matchen och tog inga onödiga löpningar. Rooney hade en del lägen bland annat ett friläge där Kenny gjorde en väldigt bra räddning. I mitten av första halvlek kom det som inte fick hända, men som vi United supportrar börjat bli vana vid i detta laget nämligen en skada på Evra och en spelare i försvaret. Sheffields Kazim-Richards fullkomligt stämplade Evra rakt över vaden och får inte ens gult kort, helt galet i mina ögon då det var ett solklart rött kort. Evra fick utgå och in kom istället Richardsson för att ta över vänsterbacksplatsen. I detta läget spelade United med två renodlade yttermittfältare på ytterbacksplatserna och med två ytterbackar som innerbackar trevligt när man är med i slutspurten av alla turneringar samt i ligan. Matchens stora pajas var annars domaren Rob Styles, han missade en klockren straffspark till Rooneys fördel och missade sedan även en ännu mer solklar straff när Heinze sparkar ner Shelton i straffområdet. Utöver detta så gav han många tveksamma gula kort bland annat till Smith.

Till andra halvlek kom United ut på banan med samma lag som avslutade den första. Andra halvlek var i stort sett lika seg och tråkig som den första bortsett från Uniteds 2-0 mål. Giggs la en magnifik boll i luften fram till Rooney som tog ner bollen och slog in 2-0 bakom Paddy Kenny. Det finns inte så mycket mer att skriva om andra halvlek utan siffrorna speglar matchbilden där United hade cirka 70 procent av bollinnehavet mot Sheffields 30.

Manchester United:

Kuszczak
Fletcher Brown Heinze Evra (Richardsson 21′)
Ronaldo Carrick Scholes Giggs (Solskjaer 80′)
Smith Rooney

Avbytare: Van der Sar, Richardsson, Cathcart, O’Shea, Solskjaer

Sheffield United:

Kenny
Geray Morgan Kozluk (Armstrong 77′)) Kilgallon
Jaglielka Montgomery Tonge Webber
Kazim-Richards (Gillespie 75′)
Shelton (Nade 89′)

Avbytare: Amrmstrong, Quinn, Gillespie, Fathi, Nade

Varningar: Smith, Rooney, Ronaldo (Man Utd) Geary, Morgan, Armstrong (Sheffield United)

Ska man sammanfatta matchen så var det en dag på jobbet för Uniteds del. Egentligen en match av sömnpiller karaktär bortsett från två väldigt vackra mål där framspelningarna var otroligt fina. Nu hoppas vi bara på att Evras skada inte är allvarlig, goda nyheter är iallfall att både O’Shea och Ferdinand är tillbaka mot Middlesbrough på lördag vem hade egentligen längtat efter att få tillbaka två försvarare innan säsongen började? Inte jag.


Av: Patrick Lundberg [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]