Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Red News vecka 16

Nyförvärv, skador samt FA-cupen är vad som rör United i nyhetsväg denna veckan. Red News är en ny del här på MUSS där vi kommer att ta upp nyheter som rör sig om Manchester United under den gångna veckan.

Rapporter i engelsk press denna veckan säger att Sir Alex har börjat tröttna på Louis Sahas ständiga skadeproblem. Fransmannen har endast startat 66 matcher sedan han kom till klubben i början av 2004. Under denna säsongen har Saha varit skadad nästan hela tiden, han började bra och gjorde 12 mål i början av säsongen. Alla United supportrar trodde då äntligen att han var fit for fight men det visade sig vara fel. Sen december månad har Saha knappt spelat något alls och senast mot Sheffield United var han inte med i truppen trots att han medverkat på träningar inför matchen. Ryktena säger att United är ute efter Tottenhams Dimitar Berbatov och som vanligt Fernando Torres även Michael Owen nämns som ett nyförvärv Sir Alex vill göra, den sistnämnda spelaren känns dock inte så trovärdigt.

Bortsett från dessa rykten så har Sir Alex även sagt att klubben kommer förstärkas med två spelare till nästa säsong. Förmodligen lär man förstärka med en renodlad målskytt som har saknats lite sedan Nistelrooy lämnade, även om man har haft en otrolig bredd på målskyttet denna säsong så lär en utpräglad målskytt behövas för att kunna slåss om dom stora titlarna. Även en mittfältare lär troligtvis komma in, blir det Owen Hargreaves som det ständigt spekuleras om eller den senaste spelaren i raden att länkas till United nämligen Blackburns norska yttermittfältare Morten Gamst Pedersen? Det återstår att se hur Sir Alex förvaltar dom pengarna han får av Mr. Glazer.

I veckan kom ännu ett dystert besked som vi United supportrar fick vara med om, nämligen ännu en skada på en försvarare. Denna gången var det Evra som fick utgå på grund av skada mot Sheffield United. Rapporter säger dock att både Ferdinand och O’Shea kan spela mot Middlesbrough på lördag. Gary Neville siktar på att kunna spela semifinalmötet mot Milan på tisdag. För Vidic del ser det även ljust ut, serben väntas vara tillbaka i början av maj medans Silvestre tyvärr har spelat sin sista match denna säsongen på grund av en axelskada.

FA-cup finalens domare har utsatts, och det blev den rutinerade Steve Bennett som blir matchens rättsskipare. Det är Bennetts första FA-cup final som huvuddomare. United har inga speciellt goda minnen med Bennetts som domare, under denna säsongen har man förlorat mot Arsenal och förra säsongen förlorade man derbyt mot City med just Bennett som domare vi hoppas dock att trenden vänder mot Chelsea. Matchen spelas på Nya Wembley lördagen den 19e maj.


Av: Patrick Lundberg [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]