Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Hoppet om ligasegern lever än

Oavgjort mot Middlesbrough, besvikelsen var ett faktum. Vinst för Chelsea mot Newcastle och mardrömmen skulle bli sann. Allting vändes till lycka när slutsignalen ljöd på St James’s Park. Det blev nämligen 0-0. Förutsättningarna för lagen när fyra omgångar återstår summeras nedan.

Manchester United leder fortfarande ligan med tre poäng. Det innebär att lagen är i samma situation som inför helgens omgång. Noterbart är att United har en betydligt bättre målskillnad än Chelsea vilket i sin tur innebär att United måste tappa minst fyra poäng i de avslutande omgångarna.

1 Man United 34 26 4 4 78-24 82
2 Chelsea 34 24 7 3 60-20 79

Omgång 35, 28 april:

Everton – Man United

Chelsea – Bolton

Man Utd möter Everton i ett litet derby samtidigt som Chelsea möter Bolton, på hemmaplan. Everton och Bolton har samma poäng och är båda ute efter att säkra en plats i Uefa-cupen. Det kommer därför bli två mycket tuffa matcher.

Omgång 36, 5&6 maj:

Manchester City – Manchester United
Arsenal – Chelsea

Två riktigt tuffa derbyn på bortaplan för båda lagen. En mycket intressant vecka där lokalkonkurrenterna City och Arsenal kan avgöra guldstriden. United har genom åren haft en del problem att besegra just City i derbyna. Framför allt på bortaplan. City har vunnit tre av de senaste fem mötena på hemmaplan. Chelsea har däremot förbättrat sin statistik mot Arsenal de senaste åren och har vid flera tillfällen slagit ärkerivalen. Senast lagen möttes på Arsenals hemmaplan vann Chelsea med 2-1.

Omgång 37, 9 maj:

Chelsea – Manchester United

Onsdagen den 9 maj klockan 21.00. Stamford Bridge och seriefinal. När klockan närmat sig 23.00 vet vi möjligtvis vilket lag som vinner Premier League. Det är här Chelsea har sin chans att ta ifatt Uniteds försprång (om något sådant fortfarande finns då) och Uniteds chans att avgöra ligan. The battle of Britain!

Omgång 38, 13 maj:

Manchester United – West Ham
Chelsea – Everton

Dagen då ligan verkligen är avgjord oavsett hur poängen har födelats innan. Sista omgången för säsongen i Premier League. United kan möta ett West Ham som måste kriga för att hålla sig kvar. Förhoppningsvis är West Hem redan då klara för spel i PL eller ett av de tre nedflyttade lagen. Chelsea möter ett Everton som fortfarande kan vara i behov av poäng för att nå en plats i Uefa-cupen.

Hur som helst lär både United och Chelsea vinna sina sista matcher. Ligan kommer avgöras innan, förmodligen på Stamford Bridge.

Spelschemat kommer dessutom kompletteras med två matcher i Champions League. United möter Milan nu på tisdag den 24 april och sedan i returen den 2 maj.

Teoretiskt sätt kan alltså United möta Chelsea i såväl FA-cupen som Champions League. Och så i en rafflande seriefinal på Stamford Bridge.

Och så en sak till, tack Newcastle!


Av: Jimmy [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]