Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför Man Utd – Milan

I morgon tar ett enormt skadedrabbat United emot Milan i den första av 2 matcher i Champions League’s semifinal. Det finns bara en väg för United och det är full fart framåt, för bakåt är det extremt tunnt.

Skadeproblem som vi aldrig sett maken till gör att det skall mycket till för United att betvinga Milan över 2 matcher i Champions League. Jag vet att jag är negativt inställd, men ser man vilka spelare som saknas så inser man att detta inte bör gå vägen. United har dock överraskat mig många gånger under mina mer än 20 år som supporter till klubben, låt oss hoppas det blir så även denna gång.

Milan kommer till spel i princip helt ordinarie, enda negativa är att målvakten Dida lär missa matchen, han är dock med i truppen. Ronaldo får inte spela då han spelat med Real Madrid i turneringen redan, Alberto Gilardino är dock tillbaka efter avstängning senast. Truppen ser ut så här:

Dida, Kalac, Fiori, Storari
Bonera, Cafu, Costacurta, Favalli, Jankulovski, Kaladze, Maldini, Nesta, Oddo, Serginho, Simic
Ambrosini, Brocchi, Gattuso, Gourcuff, Kaka, Pirlo, Seedorf
Gilardino, Inzaghi, Oliveira

Ancelotti lär formera sitt lag som senast borta mot Bayern Munchen, med en ensam anfallare och Kaka i en fri roll där bakom. Kaka är den spelare som United främst måste se upp med, han ligger och lurar strax framför backlinjen allt som oftast och är grym när han tillåts fri räd mot mål.
Jag tippar på att Milan’s försvar består av Massimo Oddo, Alessandro Nesta, Paolo Maldini och Marek Jankulovksi. Möjligtvis kan Kakha Kaladze ta antingen Maldini’s eller Jankulovski’s plats. På mitten spelar de utan en utpräglad ytter, man väljer istället att trycka ihop laget centralt och låta ytterbackarna sköta kantspelet. Man har 3 defensivt lagda centrala spelare i Massimo Ambrosini, Andrea Pirlo och Gennaro Gattuso, sedan har Kaka och Clarence Seedorf betydligt offensivare roller framför dessa 3. Ett mycket starkt mittfält, men också relativt defensivt. Milan är inte kända för att spela den mest offensiva fotbollen i Italien om man säger så, men effektiv är den… Ensam på topp tror jag att Alberto Gilardino startar, kanske Inzaghi. Startar Inzaghi så får försvaret passa sig i straffområdet… I mål lär Zeljko Kalac starta i skadade Dida’s frånvaro, en enormt stor målvakt, klumpig och dålig med fötterna, detta bör United kunna utnyttja.

Troligt lag:
Kalac
Oddo, Nesta, Maldini, Jankulovksi
Gattuso, Pirlo, Ambrosini
Seedorf, Kaka
Gilardino

Bänk: Storari, Kaladze, Cafu, Gourcuff, Brocchi, Inzaghi, Oliveira

United kommer till spel utan hela sin ordinarie backlinje, Patrice Evra är tillbaka så pass att kan kan starta på bänken. Gary Neville, Rio Ferdinand och Nemanja Vidic saknas däremot, så också Mikael Silvestre. I övrigt så saknas även Louis Saha och Ji-Sung Park. Kieran Richardson finns inte med i den preliminära truppen, jag antar att även han är skadad i så fall. Truppen ser ut så här:

Van der Sar, Kuszczak
O’Shea, Brown, Heinze, Evra, Lee, Marsh
Ronaldo, Scholes, Carrick, Giggs, Eagles, Barnes, Fletcher
Rooney, Smith, Solskjaer, Dong, Burns

Backlinjen kommer, om man tror media, utgöras av Darren Fletcher som högerback, Gabriel Heinze och Wes Brown i mitten samt. John O’Shea till vänster. Personligen hade jag hellre sett Heinze till vänster, Milan har ingen utpräglad ytter, dessutom är O’Shea snabbare och en bättre huvudspelare att ha i mitten. Några alternativ till detta försvar, förutom omplaceringar sins emellan, finns inte då 4 man är på skadelistan och Evra sägs starta på bänken efter skada.
Det är på mitten United måste vinna matchen, och som Carrick har spelat den senaste tiden så skall det inte vara omöjligt, jag är dock rädd för att han tvingas ta för mycket defensiv med tanke på Kaka’s utgångspunkt på planen. Scholes måste vara fokuserad och vara på topp, inte spela med huvudet under armen som mot Roma. Ronaldo kommer att skölja fram längs kanterna som vanligt, Ryan Giggs kommer nog figurera mer centralt, kanske med Rooney på kanten.
Alan Smith kommer att kriga ensam på topp mest troligt. Det är detta tråkiga CL-spel vi sett United spela denna säsong, inte alls samma spel som i ligan. Mer avvaktande och mer taktik är det som gäller i CL, fruktansvärt trist. Det finns ju dock undantag, som senast mot Roma, men det lär inte hända igen. Med Smith ensam på topp så kommer Rooney mest troligt ha en utgångspunkt på kanten, med Giggs mer centralt bakom Smith alltså.

Troligt lag:
Van der Sar
Fletcher, Brown, Heinze, O’Shea
Carrick, Scholes
Ronaldo, Giggs, Rooney
Smith

Bänk: Kuszczak, Evra, Lee, Eagles, Barnes, Solskjaer, Dong

Ser man på United’s bänk kontra Milan’s så är det klasskillnad, men det finns ju en förklaring. De enda vi kommer att få se spela av bänken är Evra och Solskjaer, om ens det…

Jag är som nämnt negativ till denna match. Hade vi haft ordinarie lag är jag säker på att vi tagit oss till final, men inget lag klarar sig utan hela sitt ordinarie försvar. Det har sett allt annat än stabilt ut i försvaret de senaste matcherna, utan Rio saknas ledaren. Vi har sett både Heinze och O’Shea göra huvudlösa tacklingar i eget straffområde, där åtminstone Heinze’s tackling är solklar straff egentligen.
Det blir respass, 1-1 i hemmamatchen och 2-0 till Milan borta.

Kom igen United, överraska mig igen…


Av: Johan Nilsson [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]

Res med oss till Manchester!