Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Red News vecka 17

Under den gångna veckan har United lyckas spela oavgjort mot Middlesbrough samt slagit Milan på hemmaplan. Det ryktas även om positiva besked på skadefronten samt att Wenger hyllar Sir Alex.

I lördags spelade United 1-1 hemma mot Middlesbrough i en match där hemmalaget var mycket lojt och inte visade någon inställning för fem öre. Förmodligen så låg tankarna mot veckans match i Champions Leauge mot Milan i tankarna. United fick som sagt 1-1 hemma och många trodde att ligan skulle vara helt körd eftersom Chelsea mötte ett för säsongen relativt svagt Newcastle på bortaplan. Det visade sig dock att även Chelsea verkade ha tankarna på Champions Leuage spel och fick bara med sig en poäng i en match som slutade 0-0. Man United är alltså fortfarande 3 poäng före Chelsea samt den där “extra” poängen i form av mycket bättre målskillnad, så räkna nästan 4 poäng före.

I tisdags (24/4) spelade United den första matchen av två i semifinalen i CL mot Milan. United började hemma och med tanke på alla skadeproblem med i stort sett hela sin ordinarie backlinje borta så var det inte många som vågade tro på vinst. United visade dock en mycket bra inställning dom första 15 minuterna samt i den andra halvleken. Matchen började i Uniteds fördel där man gjorde 1-0 efter drygt 10 minuter, man trodde givetvis på en Roma match men Kaka ville annat och i paus stod det 2-1 till gästerna. Matchen slutade tillslut 3-2 till United efter två mål av Rooney därav det avgörande målet kom i den 91a spelminuten. Mycket viktigt inför returen!

Det som glädjer oss United supportrar mest är att Sir Alex ser ljust på att Ferdinand ska kunna vara tillbaka mot Milan på onsdag. Till en början så sades det att Rio skulle missa bland annat derbyt mot City och inte vara tillbaka förens den 9e maj mot Chelsea, nu har det dock vänt och Sir Alex säger att Ferdinand ser bättre och bättre ut för varje dag. Låt oss hoppas att Rio kan delta i Milano då vi annars får ställa upp med en backlinje bestående av Fletcher, O’Shea, Brown, Heinze då Evra fick gult kort i första mötet och därmed är avstängd.

Ikväll spelas den andra matchen av FA Youth Cup finalen hemma på Old Trafford. United slog Liverpool borta med 2-1 för två veckor sedan inför cirka 20 000 åskådare. Avsparken är 20:45 och matchen visas tyvärr inte på Svensk TV.

Sist men inte minst så har Arsene Wenger gått ut och berömt Sir Alex och säger att han är årets tränare. Det mest häpnasväckande är att Wenger inte ens nämner Mourinhos namn bland dom tänkbara vinnarna dock tror han att Readings Steve Coppell har en mycket stor chans att vinna titeln.


Av: Patrick Lundberg [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]