Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför Everton – Manchester United

Imorgon gästar United Goodison Park för spel mot Everton i ett litet derby. Bortalaget kämpar som bekant om poäng för att hålla Chelsea utom räckhåll medan Everton krigar för en plats i UEFA-cupen. Det betyder förstås att matchen är av oerhörd betydelse.

Manchester Uniteds preliminära trupp ser ut enligt följande:
Van der Sar, Kuszczak

O’Shea, Brown, Heinze, Evra
Ronaldo, Fletcher, Carrick, Scholes, Giggs, Richardson, Eagles
Rooney, Smith, Solskjær, Dong, Saha

United saknar Vidic, Park och långtidsskadade Silvestre.

Positivt är att Louis Saha åter är disponibel. Om han ska anses som aktuell mot Milan är det nog högst aktuellt att fransmannen gör ett kortare inhopp för att få igång matchträningen.

United lär starta med Van der Sar i mål. Försvaret plockar ut sig själva. Det innebär att O’Shea och Evra spelar ytterbackar medan Brown och Heinze spelar centralt. På mittfältet väljer Sir Alex med största säkerhet Giggs till vänster och Ronaldo till höger. Centralt spelar förmodligen Carrick och Scholes även om Fletcher lär vara högst aktuell. Anfallet lär bestå av firma Rooney/Smith.

United har haft en fruktansvärt lång skadelista den senaste tiden. Lyckligtvis ser det ut att ljusna på den fronten. Skadelistan har dock påverkat att övriga spelare tvingats spela konstant (se Ronaldo, Rooney m.fl.). Vid klar Unitedledning lär taktiska byten genomföras för att spara slitna spelare inför returen mot Milan.

Evertons preliminära trupp lyder enligt följande:
Wright, Ruddy
Hibbert, Yobo, Stubbs, Lescott, Naysmith, Valente,
Carsley, Neville, Osman, Fernandes, Arteta, De Silva, Van der Meyde
Beattie, McFadden, Johnson, Anderson

Det är inte bara United som har skadeproblem. I Everton saknas Cahill sedan tidigare. Howard får inte delta i matchen. Givna spelare som Stubbs, Fernandes, Arteta och Johnson är osäkra för spel men ändå med i den preliminära truppen.

Everton jagar som nämnt en plats i UEFA-cupen. En plats man för tillfället har i och med att man ligger på plats fem i tabellen. CL-platsen är dock utom räckhåll. Evertons säsong har varit imponerande, frågan är om man kan rubba United?

Det som kan ha en avgörande faktor i det är att för mycket fokus läggs på returmötet mot Milan. United är i stort behov av tre poäng då den här matchen verkligen måste vinnas. Till varje pris.

Everton trolig startelva (4-4-2):
Wright
Hibbert, Yobo, Stubbs, Lescott
Fernandes, Carsley, Neville, Arteta
Johnson, Beattie

United trolig startelva (4-4-2):
Van der Sar
O’Shea, Brown, Heinze, Evra
Ronaldo, Carrick, Scholes, Giggs
Rooney, Smith

Matchen visas kl 13.45 på Canal+Sport 1.

Ge allt grabbar!


Av: Jimmy [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]