Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

1 poäng från ligaseger

United vann ett mycket trist och avslaget derby mot Manchester City på lördagen med 1-0, trots att domare Styles försökte utjämna ställningen i slutskedet. Därmed är United 8 poäng före Chelsea som har 3 matcher kvar.

Stuart Pearce hade inte Joey Barton (avstängd av klubben) och Micah Richards (skadad) tillgängliga i dagens match, Michael Johnson och DeMarcus Beasley var därmed tillbaka. Man ställde upp med ett mycket defensivt utgångsläge på mittfältet, även om de båda yttrarna Vassell och Beasley väl var skapligt offensiva. Det centrala mittfältet, Hamann, Ireland och Johnson, satt i princip i knäet på det egna försvaret. En ensam anfallare på hemmaplan var nog inte vad hemmapubliken hade hoppats på. En publik som fick utdelat flaggor för att skapa mer stämning, försöka gick ju….

Man City (4-5-1):
Isaksson
Onouha, Dunne, Distin, Ball
Vassell, Johnson, Hamann, Ireland, Beasley
Mpenza

Bänk: Weaver, Jihai (in för Hamann i 46:e), Sinclair (in för Beasley i 61:e), Samaras, Dickov (in för Ireland i 69:e)

Sir Alex startade med ligans bästa mittbackspar, något som inte hänt sedan första halvtimmen mot Blackburn den 31/3, och som sannerligen synts i målprotokollet. Brown flyttade ut som högerback och Heinze fortsatte som vänsterback i småskadade Evra’s frånvaro. Mittfältet var helt ordinarie, på topp startade Alan Smith bredvid Rooney. Eller egentligen var det Rooney på kanten och Giggs på topp, men dessa byter ju plats ofta. Louis Saha fanns inte ens med på bänken, och frågan är om han inte gjort sitt i klubben nu?

Man Utd (4-4-2):
Van der Sar
Brown, Ferdinand, Vidic, Heinze
Ronaldo, Carrick, Scholes, Rooney
Smith, Giggs

Bänk: Kuszczak, O’Shea (in för Rooney i 87:e), Richardson, Fletcher (in för Smith i 73:e), Solskjaer

Matchen var mycket tempofattig och händelsefattig, därför känns det i princip omöjligt att skriva en rapport för varje halvlek. United gick på halvfart och behövde egentligen inte förta sig nämnvärt. De flesta spelarna såg slitna ut efter oerhört hårt matchande den sista tiden.
Michael Ball utmärkte sig tidigt genom att göra en fruktansvärt ful stämpling i magen på Ronaldo efter att bollen spelats bort, får han inte avstängning i efterhand på det där så kan man skrota FA direkt.
Mpenza var ganska pigg i City’s anfall och hade ett bra skottläge efter ett inspel, skottet gick dock rakt på Van der Sar.
På andra sidan var det inte heller särskilt aktivt. Både Vidic och Ferdinand hade varsin nick i ribban. Vidic blev av någon konstig anledning avblåst (på reprisen syns inget), Ferdinand’s nick togs så småningom om hand av Isaksson. United hade ett par bra halvchanser efter geniala långpass från Scholes och Ferdinand, det var Ronaldo och Rooney som fick chanserna, men båda gångerna fastnade bollen i gräset och Distin hann emellan.
Efter dryga halvtimmen kom matchens enda mål. En krossboll från Smith över till Ronaldo resulterade i en straff för United. Ronaldo trollade bort den fult spelande Ball totalt och Ball fällde Ronaldo, inte världens mest solklara straff men han var solklart på honom. Straffen sattes säkert i mål bakom en chanslös Isaksson.

Den andra halvleken var om möjligt ännu tristare och händelsefattigare. Varken United eller City skapade i princip någonting mer än halvchanser. Det enda av värde som hände var den straff som City fick med 10 minuter kvar. Ball fick bollen och löpte in i straffområdet, där såg han att Brown stod, utan något utsträckt ben, och Ball bara föll som en fura. Domare Rob Styles dömde pinsamt nog straff för hemmalaget, att folk gnäller på Ronaldo och hans filmningar blir allt mer pinsamt. Och förresten, undrar om Mourinho såg matchen, United får ju aldrig straff mot sig så han måste ha sett på fel match… Darius Vassell stegade upp, psykad av Van der Sar flera gånger om, och sköt straffen mitt i mål, där hade Van der Sar’s kvar sitt ben och räddade, rättvisa skippades därmed.
Resten av tiden av tiden spelade United bara av, 1-0-seger i derbyt satt skönt, även om det var en mycket dålig derbymatch.

I United var Wes Brown mycket bra till höger, kanske hans bästa match där denna säsongen. I mitten skötte Ferdinand och Vidic sitt jobb utmärkt, synd att de båda inte har kunnat spela ihop på 6 veckor. Heinze däremot var återigen en besvikelse, han flaxade för mycket och tog konstiga frisparkar. Hans insatser den senaste tiden har tyvärr varit under all kritik, frågan är om han inte ligger risigt till inför nästa säsong? På mitten var Ronaldo inte särskilt bra idag, men det var ingen annan på mitten heller. Rooney och Smith var nästan dåliga på topp.
Att United är inne i en svacka är definitivt klart, frågan är bara om det ändå räcker till slut? Chelsea möter Arsenal på Emirates i morgon kväll, allt annat än seger ger ligasegern till United…


Av: Johan Nilsson [Den här artikeln har importerats från en gammal version av Muss.se.]